איילת נחמיאס ורבין מונתה ליו"רית מכון היצוא
איילת נחמיאס ורבין מונתה ליו"רית מכון היצוא
הח"כית לשעבר ממפלגת העבודה, המשמשת כיום כסגנית נשיא התאחדות התעשיינים, צפויה להיכנס לתפקיד בתחילת השנה הבאה; תיארה את היחלשות הדולר והיורו מול השקל כ"מערערת את היסודות עליהם נשען היצוא הישראלי"
איילת נחמיאס ורבין מונתה ליו"רית מכון היצוא הישראלי, וצפויה להיכנס לתפקיד לקראת תחילת שנת 2022.
מכון היצוא הוא עמותה שהוקמה ב-1958 במטרה לסייע ליצואנים הישראלים, וזאת באמצעות פיתוח קשרים עסקיים ויצירת שיתופי פעולה אסטרטגיים עם גורמים מחו"ל. המכון עובד בשיתוף פעולה עם נספחי המסחר של משרד הכלכלה במדינות העולם, ועם נספחים זרים המצויים בישראל. הוא גם אחראי על הקמת ביתנים לאומיים בתערוכות בינלאומיות מובילות, כשהאחרון שבהן היא האקספו המתקיים בדובאי. מכון היצוא נמצא בשליטה שווה של ההסתדרות, הממשלה, התאחדות התעשיינים ואיגוד לשכות המסחר. הוא ממומן מכספי ממשלה והתעשיינים, וכן מהכנסות עצמיות.
נחמיאס ורבין מכהנת כיום כסגנית לנשיא התאחדות התעשיינים, רון תומר. בעבר כיהנה כחברת כנסת מטעם מפלגת העבודה, וכן משמשת כדירקטורית במספר חברות.
נחמיאס ורבין אמרה עם מינויה כי "היצוא הישראלי הוא פאר הכלכלה שלנו ונושא את המשק על כתפיו יחד עם התעשייה כולה בזמן הקורונה. אני גאה לעמוד בראש המכון שהוא חלק מהתשתית הקריטית לחיזוק היצואנים ודחיפתם של יצרנים חדשים לשיפור כושר התחרות וליציאה לחו"ל".
נחמיאס ורבין נכנסת לתפקידה כשהיצוא הישראלי נמצא מצד אחד בגאות גדולה בשל ענף ההייטק המשגשג, ומצד שני, נאלץ להתמודד עם התחזקותו של השקל המביאה את היצואנים בענפים בעלי פריון בינוני ונמוך להתמודד עם שחיקה משמעותית ברווחיות שלהם. נחמיאס ורבין אמרה לכלכליסט כי הייסוף בשקל מציב "גם את תעשיית ההייטק ויצוא השירותים בצומת רגיש ומסוכן ביותר". את היחלשות הדולר והיורו היא מתארת כ"מערערת את היסודות עליהם נשען היצוא הישראלי".
דבריה של ורבין משתלבים עם עמדת התאחדות התעשיינים הקוראת לממשלה מזה כחודש לפעול להקלה על היצואנים. נשיא ההתאחדות תומר אמר לכלכליסט כי "יצאנו מווראינט הדלתא, ונכנסנו לווריאנט הדולר". תומר אמר עוד כי הוא לא סבור שבנק ישראל צריך לרכוש דולרים בלי חשבון. הוא הפנה את חיציו דווקא לכיוון הממשלה ואמר כי "זה הזמן לחשוב על הקלות ממשלתיות ליצואנים, באמצעות הקלות מסים ורגולציה. אי אפשר להילחם בהתחזקות השקל, אבל אפשר להילחם בעלויות הייצור הגבוהות"