במטרה להעלות את התשואה להון: סאני תחלק דיבידנד של 90 מיליון שקל
במטרה להעלות את התשואה להון: סאני תחלק דיבידנד של 90 מיליון שקל
היבואנית של מכשירי הסלולר של סמסונג בישראל קיבלה את אישור בית המשפט לחלק לבעלי המניות 60 מיליון שקל נוספים על אף שלא עמדה במבחן הרווח
לאחר שלא עמדה במבחן הרווח לחלוקת דיבידנד, אישר בית המשפט מחוזי מרכז לחברת סאני תקשורת, היבואנית הרשמית של מכשירי הסלולר של חברת סמסונג בישראל, לחלק דיבידנד בגובה של 90 מיליון שקל.
מתוך הסכום, רשאית החברה לחלק 30 מיליון שקל לפי המותר בתקנות, ו־60 מיליון נוספים אושרו השבוע על ידי בית המשפט, ויבואו על חשבון ההון של החברה. זאת כאשר חברת סאני, שבשליטת לפידות קפיטל, נסחרת בבורסה בתל אביב בשווי של 323 מיליון שקל בלבד, והציגה תוצאות חלשות ברבעון הראשון של 2023.
המטרה המרכזית של חלוקת הדיבידנד היא שיפור התשואה להון של החברה. לסאני יש הון עצמי של 293 מיליון שקל — כאשר הרווח הנקי של החברה בשנת 2022 עמד על 73.2 מיליון שקל, וסיפק לחברה תשואה להון של 25% — נתון גבוה במיוחד, שנבע בין היתר מהוצאות חד פעמיות שכללו מכירת נכס ב־19 מיליון שקל ועוד הכנסות מימון חד פעמיות. בסוף 2021, עמד ההון העצמי של סאני על 268 מיליון שקל והרווח הנקי על 26.6 מיליון שקל, שמשקפים תשואה להון של 9%.
על אף התוצאות החיוביות ב־2022, ברבעון הראשון של 2023 הציגה סאני ירידה משמעותית בתוצאות, עם צניחה של 37% ברווח הנקי שהסתכם ב־10 מיליון שקל, שנבעה בין היתר מהיחלשות השקל. יבואנית הסלולר הפסידה 3 מיליון שקל בעקבות ירידת השקל במהלך הרבעון הראשון של 2023.
הכנסותיה של סאני בשנת 2022 הסתכמו ב־953 מיליון שקל, שהיוו עלייה של 4.2% לעומת שנת 2021. 79% מההכנסות (751 מיליון שקל) הגיעו ממכירת מכשירי הסלולר והשאר מאספקת שירותי תיקון ומכירת אביזרים וחלקי חילוף.
בשנת 2021 עמדו הכנסות החברה על 914 מיליון שקל — כאשר 76% (698 מיליון שקל) היו ממכירת סלולר.
עם המשך ההפיכה המשפטית שמקדמת הממשלה נפגע חוזקו של השקל, כך שכוח הקנייה של הישראלים פוחת — והיבואנים נפגעים. לכן, לא מן הנמנע שהיחלשות השקל תמשיך לפגוע בפעילותה של סאני גם בהמשך השנה.
במהלך הרבעון הראשון, ירדו ההכנסות של סאני ב־5.3% לעומת התקופה המקבילה אשתקד, כך שעמדו על 239 מיליון שקל.
על פי החוק בישראל, על מנת שחברה תוכל לחלק דיבידנד לבעלי המניות עליה לעמוד באחד משני מבחנים: מבחן הרווח, או מבחן יכולת הפירעון. מבחן הרווח מתייחס לעודפי החברה (רווח שלא חולק כדיבידנד), מהשנתיים שקדמו לחלוקת הדיבידנד, או עודפים צבורים מתחילת פעילות החברה.
במידה שחברה רוצה לחלק דיבידנד ואינה עומדת בתנאים אלו, כפי שסאני ביקשה, על החברה לפנות לבית המשפט. בית המשפט פועל לפי מבחן יכולת הפירעון, הבוחן האם לאחר חלוקת הדיבידנד תוכל החברה לעמוד בהתחייבויותיה הכספיות.