סגור
יו"ר הקואליציה ח"כ אופיר כץ 13.3.23
יו"ר הקואליציה ח"כ אופיר כץ (צילום: יואב דודקביץ)

הקואליציה מקדמת חוק לשלילת תקציבים ממוסדות שלא יפטרו מרצים שמותחים ביקורת על ישראל

סתימת הפיות נמשכת: לפי הצעת חוק שהגיש יו"ר הקואליציה ח"כ אופיר כץ, מוסדות אקדמיים יידרשו לפטר מרצים שיתבטאו נגד המדינה אחרת יישלל תקציבם. במקביל ח"כ צבי סוכות מציע להחמיר את "חוק אל ג'זירה" כך שיכלול עונש מאסר של חצי שנה למי שממשיך בשידורי הערוץ

ברקע קמפיין השילוט האגרסיבי של התאחדות הסטודנטים נגד מרצות שכביכול הביעו תמיכה בטרור, הגיש היום יו"ר הקואליציה ח"כ אופיר כץ (ליכוד) בשיתוף ההתאחדות הצעת חוק המבקשת להשתיק קולות ביקורת באקדמיה.
הצעת החוק, שאליה צורפו חתימות של נציגים מסיעות הקואליציה והאופוזיציה, מבקשת לשלול תקציבים ממוסדות אקדמיים שלא יפטרו "מרצים המסיתים נגד ישראל".
לפי ההצעה, "מוסד יחויב לפטר מרצה (ובכלל זאת איש הוראה או חוקר) אם יתבטא או יפעל לשלילת קיומה של מדינת ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית, הסתה לטרור או תמיכה בארגון טרור. לצורך ההצעה, תמיכה בארגון טרור תיחשב גם כתמיכה במאבק מזוין או במעשה טרור של מדינת אויב, ארגון טרור או יחידים נגד מדינת ישראל".
כץ אמר כי "לא נאפשר השתלטות של טרור על האקדמיה של מדינת ישראל במסווה 'חופש הביטוי'. לא נאפשר את האמירות תומכות הטרור, והרוח הגבית לפעילות נגד ישראל. הגיע הזמן למאבק בטרור באקדמיה - ואני מחויב לו". על פי הערכות, סיכויי הצעת החוק לעבור בכנסת גבוהים.
במקביל הגיש אחר הצהרים ח"כ צבי סוכות (הציונות הדתית) הצעת חוק שתחמיר את "חוק אלגז'ירה". כזכור, הכנסת קיבלה חוק שאוסר על שידורי הערוץ בישראל, ולאחר שהוחרם ציוד ששימש לשידוריה לפי הוראת שר התקשורת שלמה קרעי - הוא הוחזר בעקבות ביקורת בינלאומית על הצעד.
כעת מציע ח"כ סוכות כי "אדם הממשיך בפעילות שידורי הערוץ יהיה חשוף לעונש של חצי שנת מאסר". בנוסף, מוצע לקבוע כי "החוק יעמוד בתוקפו כל עוד ההכרזה על מצב חירום עומדת בתוקפה".
לטענת סוכות, "אף לאחר כניסתו לתוקף של החוק, שידורי הערוץ ממשיכים באין מפריע, וזאת לאור לקונות בחוק שאינן מאפשרות חסימה ואכיפה אפקטיבית כנגד ערוצים אלו. לאור זאת, מוצע להוסיף אפשרות של עצירת תכני הערוץ. כמו כן, ועל מנת לייצר הרתעה אפקטיבית כנגד הערוץ ועובדיו".
הוא הסביר כי " חוק מניעת פגיעת גוף שידורים זר בביטחון המדינה (הוראת שעה – חרבות ברזל), התשפ"ד–2024, נועד לתת מענה כנגד פגיעה ממשית בביטחון המדינה מצד ערוצי תקשורת זרים. את החוק יזמה והובילה ממשלת ישראל נוכח הפגיעה החמורה הנשקפת מערוצים אלו".