סגור
עו"ד אלונה בומגרטן
עו"ד אלונה בומגרטן (צילום: JACOB MAGHERYigal Alexander)

למרות התנגדות מזרחי טפחות: ביהמ"ש אישר את מכירת מפעל פלסטניר לאהרון פרום

השופטת קיבלה את הצעת ההסדר של הנאמנה - במסגרתה ירכוש איש העסקים היהודי-אמריקאי את המפעל שבקיבוץ ניר אליהו תמורת 19.2 מיליון שקל; מזרחי טפחות ומרכנתיל יספגו תספורת של 11 מיליון שקל

בית המשפט המחוזי אישר את מכירת מפעל פלסטניר בקיבוץ ניר אליהו לחברה בבעלותו של איש העסקים היהודי-אמריקאי אהרון פרום תמורת 19.2 מיליון שקל במזומן.
שופטת המחוזי מרכז עירית וינברג נוטוביץ', אישרה את הצעת ההסדר של הנאמנה שמונתה לטפל בתיק, עו"ד אלונה בומגרטן, אף שמזרחי טפחות, אחד משני הנושים המרכזיים של החברה, התנגד ותמך בהצעה שהגישה המתחרה פוליטיב.
מזרחי טפחות טען כי מאחר שאיש העסקים מחזיק ב-50% ממניות החברה (הקיבוץ מחזיק ביתרה), הוא אחראי למצב של החברה - ולכן אין לתת לו לפרס. בנוסף, לדברי הבנק, הצעת פוליטיב גבוהה יותר.
נציגת הכנ"ר תמכה בעמדת בומגרטן והתנגדה לעמדת מזרחי טפחות. השופטת קיבלה כאמור את עמדתן ואישרה את המכירה לפרום.
פלסטניר חייבת 25.5 מיליון שקל למזרחי טפחות ובנק מרכנתיל מקבוצת דיסקונט, בחלקים שווים. שני הבנקים יספגו תספורת של 11 מיליון שקל בהסדר החוב.
פלסטניר, שהוקמה ב־1973, מייצרת יריעות פלסטיות לאריזה עבור תעשיות החקלאות, המזון ומוצרי הצריכה, עם הכנסות שמוערכות ב־65 מיליון שקל בשנה. החברה מעסיקה 63 עובדים ומנוהלת בידי גדי מאור.
פלסטניר, שפועלת כאגודה שיתופית חקלאית, ביקשה מבית המשפט המחוזי בתל אביב הקפאת הליכים בשל חובות של כ־50 מיליון שקל.
פרום מיוצג בידי עו"ד אהוד גינדס.
עו"ד אופיר רונן, המייצג את עובדי פלסטניר, שיבח את החלטת בית המשפט, לאור העובדה שהיא מבטיחה את "המשך העסקתם של כל עובדי המפעל ושומרת על הוותק של העובדים לעניין חופשה, הבראה והודעה מוקדמת". לדבריו, מקביל הוא פועל כדי שהעובדים יקבלו את גמר החשבון המגיע להם באמצעות המוסד לביטוח לאומי.