פרסום ראשוןהאחיות לשר האוצר: החרג אותנו מהתוכנית להעלאת גיל הפרישה לנשים
פרסום ראשון
האחיות לשר האוצר: החרג אותנו מהתוכנית להעלאת גיל הפרישה לנשים
יו"ר הסתדרות האחים והאחיות אילנה כהן, מנמקת את בקשתן ב"עומס הגופני והנטל הנפשי הכבדים הרובצים על כתפי האחיות, ומהווים חלק בלתי נפרד מליבת עיסוקן", ובכך שהאחיות "פועלות באופן תמידי גם במחסור כבד של כח אדם מקצועי". לפי חוק ההסדרים, גיל הפרישה לנשים יעלה מ-62 ל-65, באופן הדרגתי ותוך 11 שנים
יו"ר הסתדרות האחים והאחיות בישראל, אילנה כהן, פנתה אתמול (ב') לשר האוצר אביגדור ליברמן בבקשה להחריג את סקטור האחיות מהתוכנית להעלאת גיל הפרישה - כך שזכותן האישית של האחיות לבחור אם להמשיך ולעבוד, כמו גם גיל הפרישה שלהן, ייוותרו על כנם.
"אין ספק, כי העומס הגופני והנטל הנפשי הכבדים הרובצים על כתפי האחיות, מהווים חלק בלתי נפרד מליבת עיסוקן, מתעצמים ומחריפים היות ועבודתן מבוצעת, פעמים רבות, במסגרת משמרות (בוקר, ערב, לילה), לרבות בחגים ובשבתות, ולא במסגרת שעות עבודה קבועות או במהלך שעות היום הרגילות המקובלות ביחס לרוב הציבור", הסבירה כהן את הבקשה להחרגת האחיות. "למותר לציין, כי במערכת הבריאות הציבורית בישראל האחיות פועלות באופן תמידי גם במחסור כבד של כוח אדם. על כן, מעבר לעומס הגופני והנטל הנפשי המובנים במקצוע הסיעוד, האחיות בישראל מצויות בעומסים כבדים במיוחד הנובעים גם מהמחסור בכוח אדם מקצועי של אחיות, מה שמהווה 'מכפיל שחיקה' עבורן במערכת הבריאות".
לדבריה, בנסיבות אלו אין זה ראוי וצודק לכפות עליהן "החמרה" של מועד פרישת החובה מעבודה.
במכתב ששיגרה כהן והגיע לכלכליסט, נכתב עוד כי "בטרם יוכרע וייקבע מועד פרישתן של כלל ציבור הנשים מעבר לגיל 62, יש לקיים דיון מעמיק וייחודי ביחס לגיל הפרישה הראוי והנכון לסקטור האחיות".
במסגרת חוק ההסדרים לשנים 2022-2021 הוצע להעלות את גיל הפרישה לנשים מ-62 היום ל-65, באופן הדרגתי ובפרישה ל-11 שנים. עוד הוצע, כי החל מ-2038, גיל הפרישה לנשים יוצמד לתוחלת החיים. שרת התחבורה מרב מיכאלי כבר הבהירה כי ללא פתרון לנשים מוחלשות –היא לא תתמוך בהצעה, וזו לא תעבור.