סגור

סקר: 32% מהעסקים בישראל הושפעו לרעה בעקבות המלחמה באוקראינה

על פי סקר של הלמ"ס, 9% מהעסקים בתעשייה נפגעו במידה רבה מהמלחמה באוקראינה. עוד עולה, ש-35% מהעסקים דיווחו כי עליית מחירי המתכת הובילה לפגיעה המשמעותית ביותר בפעילותם

כ-9% מהעסקים בתעשייה מדווחים על פגיעה במידה רבה בפעילותם הכלכלית שנגרמה כתוצאה מהמלחמה בין רוסיה לאוקראינה שפרצה ב- 24 בפברואר, כך עולה מסקר של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. רוב העסקים שבפעילותם הורגשה "פגיעה במידה רבה" משתייכים לענפי ייצור מזון וייצור של מוצרי מתכת. את עיקר הפגיעה סופגים עסקים קטנים, שמעסיקים בין 50 ל-100 עובדים.
מדובר בסקר החודשי להערכת מגמות בעסקים שנערך במהלך אפריל ומתמקד במשבר המתמשך באירופה. במסגרתו סוקרי הלמ"ס פנו למנהלים בענפי התעשייה, הבינוי, המסחר הקמעונאי, המלונאות והשירותים.

1 צפייה בגלריה
פליטים אוקראינה מגיעים לישראל
פליטים אוקראינה מגיעים לישראל
פליטים מאוקראינה מגיעים לישראל
(צילום: אורן אהרוני )

לפי תוצאות הסקר 32% מהעסקים בישראל הושפעו לרעה במידה כלשהי בעקבות המלחמה באירופה. עוד עולה כי 23% מהחברות עדיין נתונות לאי ודאות בעקבות הימשכות המלחמה ואיתה האפשרות שיושפעו ממנה לרעה. רמת היעדר הוודאות גבוה יותר בחברות המשתייכות לענפי התעשייה (34%) בשל הצורך שלהן בחומרי גלם שמיובאים מרוסיה ומאוקראינה.
29% מהמנהלים שהשתתפו בסקר דיווחו כי המלחמה הובילה לעליית מחירים של חומרים גלם שבהם חברתם עושה שימוש במידה רבה או במידה רבה מאד. התייקרות חומרי הגלם מטרידה בעיקר חברות שפועלות בתחומי המלונאות, התעשייה והבינוי ו-37% מהמנהלים המשתייכים לקבוצת עסקים זו אמרו כי מחירי הגלם עלו במידה רבה ובמידה רבה מאד בעקבות המלחמה.
כך, 35% מהעסקים שפועלים בענפי התעשייה דיווחו כי עליית מחירי המתכת הובילה לפגיעה המשמעותית ביותר בפעילותם. זאת לעומת כ-6% מהעסקים בענפי התעשייה שהגדירו את העלייה במחירי החיטה כגורם המשפיע ביותר לרעה על פעילותם הכלכלית.