אחרי הרמס: אנרג'יאן מצאה גז טבעי בבאר זאוס
אחרי הרמס: אנרג'יאן מצאה גז טבעי בבאר זאוס
למרות שנמצאה כמות קטנה יחסית של גז, 13 BCM, לאחר מציאת הגז בחודש שעבר בבאר הרמס, הסמוכה לזאוס, גדלים כעת הסיכויים לפיתוח מסחרי של הבארות באזור אולימפוס
חברת אנרג'יאן, המפעילה את מאגר כריש, דיווחה על הימצאות 13 BCM נוספים של גז טבעי בבאר "זאוס" הנמצא באזור "אולימפוס" (בלוק 12 ומאגר תנין), ממערב למאגר כריש.
מציאת הגז תואמת את הערכת החברה לפני כחודש, אז העריכה החברה כי בבאר זאוס יש כ-10-21 BCM. במקביל החברה מדווחת על גידול בהערכה מחודש אפריל ביחס לכמות הגז הטבעי בבאר "אתנה" באזור מ-8 BCM ל-11.5 BCM. אוניית "סטנה", שביצעה את הקידוח, צפויה להמשיך לבאר "הרקולס" שנמצא בבלוק 23 (דרום-מזרחית למאגר כריש).
שלושת הקידוחים (הרמס, זאוס והרקולס) הם חלק מקידוחים של החברה באזור שהחלו בחודש מרץ. שלושתם נמצאים בשטח המים הכלכליים של ישראל באופן מלא. על אף שמדובר בכמות קטנה יחסית של גז טבעי, מציאת הגז בחודש שעבר בבאר הרמס ומציאת הגז כעת בבאר זאוס, ומכיוון שהבארות נמצאים בסמוך אחד לשני, גדלים הסיכויים לפיתוח מסחרי של הבארות באזור אולימפוס שנאמדו לפני כחודש בכ- 58 BCM. בתחילת 2023 צפוי החברה לעדכן את ההערכות לכמות הגז באזור.
לפני כשבועיים החלה החברה בהפקת גז ממאגר כריש, יום לפני חתימת ההסכם עם לבנון על הגבול הימי. טרם ההסכם, אוים המאגר על ידי מנהיג ארגון חיזבאללה. בחודש יולי הארגון שיגר מספר כטב"מים לעבר האסדה, שיורטו על ידי כוחות צה"ל.
אסדת כריש היא האסדה השלישית הפעילה כיום בחופי ישראל לאחר מאגר תמר ומאגר לוויתן. על פי הערכות, במאגר כריש יש כ- יש כ-75 BCM. מאגר תמר מוערך בכ-300 BCM. מאגר לוויתן, הגדול מבין השלושה, מוערך ביותר מ-600 BCM. עם זאת, כניסת מאגר גז שלישי מגבירה את התחרות בשוק הגז הטבעי. כמו כן הוספת אסדה שלישית מגבירה את הביטחון האנרגטי בישראל בשל הימצאות יותר מקורות של אנרגיה עצמאיים.