מרפאת האסתטיקה של ד"ר צחי וידר צברה חוב של כ-15 מיליון שקל: "בגלל המלחמה"
מרפאת האסתטיקה של ד"ר צחי וידר צברה חוב של כ-15 מיליון שקל: "בגלל המלחמה"
בית המשפט נענה לבקשת מרפאת האסתטיקה המוכרת ויו קליניק, והוציא לה צו עיכוב הליכים ארעי. במסגרת הבקשה נטען כי בעקבות המלחמה צנח מחזור המכירות של החברה ב-55%. החברה מעסיקה כ-30 עובדים, לאחר שפיטרה 10 לאחרונה
המשבר הכלכלי והשפעת נזקי המלחמה מגיעים גם אל עולם הביוטי: מרפאת האסתטיקה הרפואית המוכרת ויו קליניק של ד"ר צחי וידר הגישה היום (ג') לבית המשפט המחוזי בתל אביב בקשה לצו עיכוב הליכים ואישור הסדר חוב. זאת, לאחר שחברת "ויו קליניק-צחי וידר" המפעילה את המרפאה צברה חובות של כ-15 מיליון שקל. השופט חגי ברנר נעתר לבקשת ויו קלינק והוציא בשלב זה צו עיכוב הליכים ארעי.
ד"ר וידר הוא רופא בתחום הכירורגיה הכללית שבשנת 2002 החל את פעילותה של החברה בתחום האסתטיקה הרפואית לפנים לרבות הזרקות בוטוקס וחומצה היאלורונית, עיצוב ופיסול פנים, טיפולי אנטי אייג'ינג, מילוי ועיבוי שפתיים, טיפולים בהזעת יתר ועוד. יש לציין כי החברה הגישה הבקשה לפי תיקון 4 לחוק חדלות פירעון והמטרה היא להגיע להסדר ולשקמה. במסגרת תיקון 4 - שהגיע לעולם בקורונה על מנת להקל על עסקים שנקלעו לקשיים - לא ממונה נאמן לחברה שמשתלט עליה אלא ממונה מנהל הסדר שמסייע בגיבוש ההסדר עם הנושים.
במסגרת הבקשה שהגישה החברה באמצעות עו"ד רז מנגל נטען כי "החברה היא מפעל חייו של ד"ר וידר אשר בנה אותה בעשר אצבעותיו ובעמל של יום וליל - החברה בעלת מוניטין רב שנים והיא ידועה כחברה מובילה בתחום". מהבקשה עולה כי עד התקופה האחרונה העסיקה החברה 40 עובדים ולאחרונה ובעקבות ההתדרדרות במצבה הכלכלי של החברה פוטרו כ-10 מעובדיה.
החברה טוענת במסגרת הבקשה כי "ניתן יהיה לסלק 75% מהחוב לנושים המובטחים בשעבודים שוטפים, 75% לנושים בדין קדימה (רשויות ועובדים - ל"ד), 75% מהחוב לנושים בעלי ערבויות אישיות ו-15% מהחוב לנושים בדין רגיל. המקורות לפירעון החוב בחלקו של ד"ר וידר בבית המגורים המשפחתי וכן כספי תמורה ממכירת פעילות החברה, אשר נמכרת במחיר של כ-6 מיליון שקל והכל בגלל האמון של החברה הרוכשת בד"ר וידר וביכולתו לרומם את פעילותה של החברה ולהחזירה למסלול תקין".
החברה טוענת כי נקלעה לקשיים בין השאר עקב ירידה במכירות עקב הפסקת פעילות הטיפולים בתאי לחץ. בהתאם לכך, נטען, מחזור המכירות ירד ממחזור של כ-24 מיליון שקל בשנת 2021 ו-25 מיליון בשנת 2022 , לסך של כ-16 מיליון שקל ל-9 החודשים של שנת 2023 שמשקפים מחזור מתואם בסך של כ-20 מיליון שקל ל-12 חודשים בשנת 2023, כלומר, ירידה דרמטית בשיעור של כ-20% במחזור. כמו כן חל גידול בעלויות הפרסום עד כדי 25% ממחזור המכירות של החברה, אשר נועדו להגביר את פעילותה עקב הירידה במחזורי הפעילות.
עוד נטען כי לאחרונה, בעקבות המלחמה, ירד מחזור המכירות של החברה מסכום של כ-90 אלף שקל ליום לסכום של כ-40 אלף שקל ליום, צניחה דרסטית של כ-55% בהיקף המכירות. מהבקשה עולה כי לחברה חוב של 2.6 מיליון שקל לבנק הפועלים ו-3.3 מיליון שקל לבנק לאומי.