קרעי לא קיים שימוע מראש - והצו לסגירת אל-ג'זירה יפקע ביום ראשון
קרעי לא קיים שימוע מראש - והצו לסגירת אל-ג'זירה יפקע ביום ראשון
שופט המחוזי קיצר בעשרה ימים את תוקף הצווים שאיפשרו את סגירת הרשת בטענה כי "העובדה שלא קוים שימוע מראש מהווה פגם"; שר התקשורת שלמה קרעי יוכל לחדש את הצווים
בית המשפט המחוזי בתל אביב קיצר בעשרה ימים את תוקף הצווים שאיפשרו את סגירת אל-ג'זירה, כך שתוקפם יהיה ל-35 ימים בלבד, כך שהצווים יפקעו ביום ראשון. שר התקשורת שלמה קרעי יוכל לחדש את הצווים.
ביהמ"ש קבע כי העובדה שלא קוים שימוע מראש, מהווה פגם, אשר הליך השימוע המאוחר לא השכיל לרפא היות ולא הושלם. לפיכך, נקצבה תקופת ההוראות ל- 35 ימים. (התקופה המקסימלית בחוק היא 45 ימים).
בהחלטה שכתב סגן נשיא בית המשפט (מחוזי תל אביב) השופט שי יניב, הוא ציין שפגיעה ממשית בביטחון המדינה גוברת על חופש הביטוי. כמו כן השופט טען כי במסגרת דיון חסוי בו הציגה המדינה את הטיעונים לסגירת הערוץ – נראה קשר הדוק בין ארגון חמאס לאל-ג'זירה.
"התמונה העולה מהמסמכים מצביעה באופן מובהק בראיות משכנעות, ברורות וחד משמעיות על אודות הקשר ההדוק, לאורך זמן, בין ארגון הטרור חמאס לבין ערוץ התקשורת אל-ג'זירה, תוך שארגון הטרור מקדם את מטרותיו, באמצעות הערוץ. מאפיינים אלה רחוקים כמזרח מן המערב מהמטרות המקובלות ומהקשרים המקובלים בין ערוץ תקשורת למושאי התקשורת".
עוד הוסיף השופט: "לא הרי ימי שלום כימי מלחמה. המחוג הדק המסמן את נקודת האיזון בין כלל השיקולים מוסט בשים לב למורכבות הייחודית בתקופת מלחמה. אכן, לחופש הביטוי חשיבות מיוחדת בשעת מלחמה. אולם כאשר קיימת פגיעה משמעותית בביטחון המדינה – ניתנת הבכורה לשיקול האחרון".
יש להדגיש כי גם בהחלטת השופט נראה כי החוק אינו מושלם וניתן לעקוף אותו על ידי שימוש בטכנולוגיות שונות כגון VPN, אך עדיין יש מידה מסוימת של חשיבות בסגירת שידורי הערוץ.