האוצר: "אין לשלם שכר לעובד מדינה שנעדר מעבודתו עקב השתתפות בשביתה"
האוצר: "אין לשלם שכר לעובד מדינה שנעדר מעבודתו עקב השתתפות בשביתה"
המכתב נשלח למעסיקים בשירות הציבורי, על רקע ההכרזה הבוקר על שביתה כללית במשק. עם זאת, ההערכה היא שההסתדרות והאוצר יגיעו להסכמות לפיהן ישולם השכר גם למי שבחר לשבות
"אין לשלם שכר לעובד אשר ייעדר מעבודתו או שיימנעו מביצוע עבודתו עקב השתתפותו בשביתה", כך הבהיר אפי מלכין, מ"מ הממונה על השכר באוצר. המכתב נשלח היום למעסיקים בשירות הציבורי על רקע הכרזת ההסתדרות הבוקר על שביתה כללית במשק כמחאה על קידום הרפורמה המשטרית.
במשרד האוצר ובהסתדרות הבהירו כי מדובר במכתב שגרתי שנשלח סביב כל שביתה, המכתב מבוסס על החלטת ממשלה מאפריל 1980 בה נקבע כי "הממשלה לא תשלם שכר עבודה עבור ימי שביתה, ותשלם שכר חלקי בלבד עבור ימי שביתה חלקית (עיצומים)". ולא מדובר בצעד מיוחד שננקט כנגד השביתה הנוכחית.
עם זאת, יש הבדל בין השביתה לבין השביתות השגרתיות, שביתות רגילות מלוות במשא ומתן על תנאי העסקה ושכר, והן מסתיימות בחתימה על הסכם שכר חדש, במסגרת החתימה על ההסכם, מגיעים האוצר וההסתדרות להסכמה כי ישולם שכר על הימים בהם העובדים שבתו. אך הפעם, מדובר על שביתה של 'סולידריות' עם המחאה, והיא צפויה להסתיים ללא משא ומתן על תנאי שכר, ולכן, לא ברור האם האוצר ישלם לשובתים על יום החופש.
למרות כל זאת, ההערכה הרווחת היא, כי גם בסופה של שביתה זו, ההסתדרות והאוצר יגיעו להסכמות לפיהן ישולם השכר גם למי שבחר לשבות. מוקדם יותר הבוקר הופצה שמועה כאילו האוצר נסוג בו מהסכם השכר שנחתם בתחילת החודש (ההסכם נחתם בראשי פרקים אך לא הסתיימה העבודה עליו, ש"ט) ההסתדרות והאוצר דחו את השמועות הללו בתוקף, והגדירו אותן כ'פייק גמור'.
שר האוצר סמוטריץ' עצמו מעוניין לפנות לבית הדין לעבודה כנגד השביתה הייחודית, אך בשל שביתת הפרקליטים הוא זקוק לאישורה של היועצת המשפטית לממשלה בכדי שיוכל להשתמש בייעוץ משפטי חיצוני לממשלה.