מנכ"לית משרד התקשורת פורשת מתפקידה
מנכ"לית משרד התקשורת פורשת מתפקידה
לירן אבישר בן חורין, הייתה האישה הראשונה בתפקיד, והודיעה במכתב לעובדי המשרד כי תפרוש בקרוב מתפקידה. במכתב התייחסה לקשיים תחת שר התקשורת המכהן וכתבה לעובדים: "הביאו את עמדותיכם בעומק המקצועי ובנחישות האופיינית לכם. כמשרתי ציבור אין לנו פריבילגיה לנהוג אחרת"
מנכ"לית משרד התקשורת, לירן אבישר בן חורין, תפרוש בקרוב מתפקידה – כך הודיעה במכתב ששלחה לעובדי המשרד. "בימים רוויי סערות עשינו יחד מסע 'אל האפשר' בעבודתה של ממשלה למען הציבור – זכותנו הגדולה וחובתנו המובהקת", כתבה.
עם כניסתו של השר הנוכחי, ד"ר שלמה קרעי, למשרד התקשורת סיכמו הוא ואבישר בן חורין על סיום תפקידה כדי שיוכל למנות מנכ"ל מטעמו. אולם פרישתה התעכבה מכיוון שהמועמד של קרעי לא אושר בוועדת המינויים. עתה, לאחר השלמת תקופת ההיקלטות והחפיפה של קרעי, מודיעה אבישר בן חורין על פרישה מהתפקיד, והיא צפויה לעזוב עד סוף החודש, הגם שזהות מחליפה אינה ברורה עדיין.
אבישר בן חורין מונתה למנכ"לית משרד התקשורת על ידי השר הקודם יועז הנדל, והייתה לאישה הראשונה בתפקיד. לפני כניסתה לתפקיד עבדה אבישר בן חורין כמנכ"לית ארגון מסע - פרויקט של ממשלת ישראל והסוכנות היהודית לעידוד שהות צעירים יהודים בישראל. לפני כן כיהנה כראש המטה של מנכ"ל משרד ראש הממשלה לשעבר הראל לוקר, ניהלה את מחלקת העלייה של הסוכנות היהודית לארץ ישראל בארה"ב וקנדה, שימשה כשליחת העלייה של התנועה הרפורמית בארה"ב, ועבדה כעוזרת משפטית ליועץ המשפטי לממשלה מני מזוז. לאבישר בן חורין תואר ראשון במשפטים וניהול מאוניברסיטת תל אביב ותואר שני במשפטים מאוניברסיטת ניו יורק.
אבישר בן חורין החזיקה בתפקיד גם לאחר שראש הממשלה החליפי דאז בני גנץ הדיח את הנדל לאחר שזה פרש למפלגת תקווה חדשה של גדעון סער, תחילה תחת גנץ ולאחר מכן תחת איתן גינזבורג. חזרתו של הנדל למשרד סימלה את תקופת שיתוף הפעולה העיקרית בין השניים.
חרף היעדר הניסיון המקצועי בתחום, כמנכ"לית הצליחה אבישר בן חורין לקדם כמה מהלכים מורכבים, חלקם בעלי חשיבות רבה למשק ולתחום התקשורת: המכרז לפריסת הדור החמישי בסלולר; התרת הפלונטר סביב פריסת והפעלת הסיבים האופטיים על ידי בזק, שהגדיל את הנגישות של משקי בית רבים לסיבים; אישור המיזוג בין סלקום לגולן טלקום תוך שמירה על תחרותיות בשוק הסלולר וטיפול בחוסר האיזונים בתחום שאפשרו לשחקניות המרכזיות לחזור בתקופה האחרונה לרווחיות; סגירת רשתות דור 2 ודור 3; הפחתת תעריפי הטלפוניה הביתית בבזק; ופתיחת שוק הדואר לתחרות במקביל לקידום תוכנית ההבראה וההפרטה של דואר ישראל, כולל גיבוש וחתימה על רישיון דואר חדש.
אולם פעילותה המקצועית והעצמאית תחת קרעי ספגה מכה קשה כאשר זה קידם לא פעם מהלכים ויוזמות שונים תוך עקיפת המנכ"לית והצוות המקצועי, לעתים בהידברות ישירה מול גורמים אחרים בממשלה או מול התקשורת. הדבר נכון בפרט ליוזמות השר השונות לסגור או לחבל בפעילות תאגיד השידור הציבורי, שקודמו ללא הסתמכות על הצוות המקצועי, שלא פעם שמע עליהן מדיווחים בתקשורת.
אבישר בן חורין התייחסה לקשיים אלו במכתבה: "השירות הציבורי הוא עמוד השדרה של הממשלה, בפרט בימים סוערים. זו אינה עת לקפוא במקום. הרימו ראש והמשיכו לעשות את מה שאתם יודעים בכל הכוח: היו קברניטים של יציבות מקצועית ושל החלטות ענייניות המשרתות את טובת הציבור, ורק אותו. הביאו לשולחן מקבלי ההחלטות את עמדותיכם כהווייתן, בעומק המקצועי ובנחישות האופיינית לכם. כמשרתי ציבור אין לנו את הפריבילגיה לנהוג אחרת. זהו משאו הכבד של התפקיד, ואם תשאלו אותי, זוהי סגולתו הייחודית, זו ששווה לקום כל בוקר בשבילה".
ייתכן גם שזו הסיבה לכך שבאופן חריג אבישר בן חורין לא מודה לקרעי, השר המכהן, ישירות במכתבה לעובדים, וכותבת במקום זאת: "(תודה) לכל השרים איתם עבדתי, על האמון והקשב, ובפרט לשר התקשורת לשעבר יועז הנדל ולצוות לשכתו. לצדו שירתתי את מרביתה המכרעת של הקדנציה שלי. היינו שותפים לרעיון ולמעשה, והוא אפשר לי להיות המנהלת שהייתי".
פרישתה של אבישר בן חורין לא תהיה כנראה האחרונה, וגורמים מקצועיים נוספים, בפרט כאלו שמונו בכהונתו של הנדל, צפויים להצטרף אליה בקרוב.