למרות התנגדות המדינה: שחרור מוקדם ממאסר לפעיל שוק ההון משה גולדמן
למרות התנגדות המדינה: שחרור מוקדם ממאסר לפעיל שוק ההון משה גולדמן
על גולדמן, מנהל קופות הגמל לשעבר של פסגות, נגזרו 44 חודשי מאסר על ביצוע תרמית בכספי החוסכים. המדינה התנגדה לקצר את עונשו בכ-20 חודשים, בטענה שיש בידיה מידע מודיעיני סודי לגביו. ועדת השחרורים שעיינה במידע: "לא שוכנענו שנטל במתואר חלק מהותי"
ועדת השחרורים שליד כלא צלמון הורתה על שחרורו המוקדם של פעיל שוק ההון משה גולדמן, לשעבר סמנכ"ל ב"מנורה-מבטחים" ומנהל קופת הגמל "גדיש", שנגזרו עליו 44 חודשי מאסר בפועל במסגרת הסדר טיעון בפרשת הרצת המניות, המרמה והשוחד בבית ההשקעות פסגות. גולדמן הודה שביצע עסקאות תרמתיות בכספים של חוסכי קופת הגמל גדיש בפסגות בהיקף של 20 מיליון שקל.
גולדמן, שהחל לרצות את עונשו בחודש אפריל 2021, צפוי להשתחרר בחודש הבא כך שירצה בפועל כמעט שנתיים מאסר – קיצור של כ-20 חודשים. "האסיר הביע צער וחרטה", נכתב בפרוטוקול הוועדה. "תיאר לחץ תמידי כיוון שרצה להגיע לפרנסה קבועה ויציבה. מאז מות אביו בתאונה בהיותו חייל, עבד במספר עבודות במקביל, כי הרגיש חרדה מפני מצב של חוסר אמצעים לפרנס את משפחתו. הודה והבין כי לקה בעיוותי חשיבה ש'מותר לו' ולא יתפסו אותו. מנגד חש שהוא צריך לספק ביטחון כלכלי לילדיו. מבין עתה כי אלו היו עיוותי חשיבה".
על פי פרוטוקול הועדה, הרשות לשיקום האסיר (רש"א) סברה כי גולדמן עבר תוכנית שיקום, לקח אחריות מלאה על עצמו, והצליח להפנים את מניעיו לביצוע העבירות. עם זאת המדינה התנגדה לשחרורו המוקדם בטענה כי חופשותיו הופסקו בשל מידע סודי שהגיע לידיה – מידע שלא פורט בדיון. על כן היא ביקשה להשיב את החופשות ורק בהמשך לבחון את שחרורו.
הסנגורית של גולדמן, עו"ד אלינה כרסנטי, טענה לפי הפרוטוקול כי התנהלותו בכלא של גולדמן, שהיתה לדבריה למופת, והטיפולים הרבים שקיבל, נתנו לו כלים להתמודד עם עברו ולחזור לחיים נורמטיביים. "לגבי הפרפראזה (תמצית מידע מודיעיני, ת.ג) שהוצגה לה לגבי המיידעים הסודיים", נכתב בפרוטוקול, "טענה שאין לייחס לה משקל משמעותי. כן כי שותפו לעבירות שנדון יחד איתו באותו כתב אישום (הכוונה לשאולי מאור, מבעלי בית ההשקעות מאור-לוסקי לשעבר, ת.ג) שוחרר שחרור מוקדם על אף ששותף ככל הנראה גם במיידעים".
למרות התנגדות המדינה, הוועדה קיבלה את הבקשה והורתה על שחרור מוקדם של גולדמן. "בחנו היטב את המיידעים הסודיים שהוצגו לפנינו", נכתב בהחלטה. "לא שוכנענו כי האסיר נטל במתואר בהם חלק מהותי". עוד הוסיפה הוועדה כי: "בחנו את תוכנית (השיקום) של רש"א ואנו סבורים שיש בנסיבותיו של האסיר משום גדרות שיעזרו לו להשתלב בחברה תוך הקפדה על פיקוח". בין התנאים שקבעה הוועדה לשחרור מוקדם: מעצר בית בין 22:00 ל-06:00. וכן צו עיכוב יציאה מהארץ עד סוף תקופת התנאי - ה-3 לדצמבר 2024.