סגור
מימין יצחק עמית ו יוסף אלרון שופטי בית המשפט העליון
מימין יצחק עמית ויוסף אלרון שופטי בית המשפט העליון (צילומים: אוהד צויגנברג)

זה לצד זה: שופטי העליון יצחק עמית ויוסף אלרון ידונו בהדחת יו"ר הדואר

השופט עמית צפוי להחליף את אסתר חיות כנשיא הבא של ביהמ"ש העליון, על פי שיטת הסניוריטי, ואילו אלרון גרם לסערה בשבוע שעבר לאחר שהציע את מועמדותו לתפקיד. העתירה בה ידונו הוגשה נגד החלטת השרים אמסלם וקרעי להדיח את יו"ר הדואר מישאל וקנין

ביום חמישי השבוע ידון בית המשפט העליון בעתירה של הדואר כנגד הדחת היו"ר מישאל וקנין על ידי שר התקשורת שלמה קרעי והשר הממונה על רשות החברות הממשלתיות דודי אמסלם. בהרכב השופטים יישבו זה לצד זה השופט יצחק עמית – שאמור לכהן כנשיא בית המשפט העליון הבא על פי שיטת הסניוריטי והשופט יוסף אלרון שהציע את מועמדותו לתפקיד והסעיר את עולם המשפט. הדיון בעתירה מעלה קושי, שכן אלרון הציע את עצמו לתפקיד נשיא העליון, אך במקביל ידון בעתירה שהוגשה כנגד החלטה של שני שרים מכהנים בממשלה, מאותה המפלגה של שר המשפטים יריב לוין שיושב בוועדה למינוי שופטים. השופט השלישי בהרכב הוא אלכס שטיין.
כאמור, קרעי ואמסלם הדיחו את היו"ר וקנין רגע לפני יציאת הדואר להפרטה, במהלך שעלול לסכן את ההפרטה. לטענת השרים היו"ר לא מילא את תפקידו כראוי ורמת השירות בדואר תחתיו הידרדרה מאוד. עם זאת, מאז כניסתו לתפקיד של וקנין חל שיפור חד בתוצאות הדואר שעבר השנה לרווחיות לאחר שבשנים 2020-2022 הפסיד 1.9 מיליארד שקל. גם כמות התלונות על הדואר בתקופתו של וקנין פחתה, ולפי מבקר המדינה יש ירידה של 30% בתלונות הציבור כנגד הדואר.
ההדחה של וקנין נובעת ככל הנראה משיקולים פוליטיים, שכן וקנין ביטל את תקן הסמנכ"ל בדואר של פעיל הליכוד ראובן מרדכי, ובכך גם התגלגלה לבית המשפט. בייעוץ המשפטי לממשלה טענו כי מהלך ההדחה של וקנין הוא חסר תקדים – שכן לא היה מקרה בו מודח יו"ר חברה ממשלתית במהלך הכהונה. קושי נוסף הוא שכלל דרגי המקצוע באוצר וברשות החברות הממשלתיות הביעו תמיכה בוקנין ובאופן שבו מילא את תפקידו.