והרי החדשות: שר התקשורת יגיש את תזכיר חוק השידורים בשבוע הבא
והרי החדשות: שר התקשורת יגיש את תזכיר חוק השידורים בשבוע הבא
חוק השידורים יכלול שורה של שינויים בתחום שידורי הטלוויזיה הרב־ערוצית. השר ידוע כתומך בסגירת הרשות השנייה ומועצת הכבלים והלוויין, והודיע בעבר כי יפעל לביטול הצורך ברישיון מיוחד לשידורי חדשות. סוגיה נוספת שייתכן ותעלה היא אספקת שידורי התאגיד בחינם גם בשירותי ה־VOD של ספקיות הטלוויזיה
שר התקשורת שלמה קרעי צפוי להגיש את תזכיר חוק השידורים לקראת סוף השבוע הבא. חוק השידורים יכלול שורה של שינויים בתחום שידורי הטלוויזיה הרב־ערוצית. השר ידוע כתומך בסגירת הרשות השנייה ומועצת הכבלים והלוויין, והקמת גוף רגולטורי אחד שיפקח על כל ספקי הטלוויזיה והערוצים, ללא תלות בטכנולוגיה בה התכנים משודרים.
כשהציג קרעי את התוכנית שלו לשוק השידורים במרץ האחרון, הוא הודיע גם כי יפעל לביטול הצורך ברישיון מיוחד לשידורי חדשות. טרם ברור מה יהיו התנאים, אם בכלל, שיאפשרו הקמה של ערוץ חדשות בישראל. סוגיה נוספת שייתכן ותעלה היא אספקת שידורי התאגיד בחינם גם בשירותי ה־VOD של ספקיות הטלוויזיה. בעבר התבטא קרעי בעד הרעיון, שקיבל ביקורת ציבורית רחבה.
כבר שנים שחוק השידורים בישראל אינו תואם את השוק, שכן מרביתו רלוונטי לעולם בו דרכי השידור המרכזיות היו לוויין וכבלים. כיום שידורים שידורים על גבי האינטרנט – ספקי OTT (פרטנרTV, סלקוםTV) ושירותי הסטרימינג (נטפליקס, דיסני+) – הם כוח משמעותי בשוק התקשורת. כך למשל ספקיות התוכן שמתבססות על רשת האינטרנט פטורות מהעברת תשלום להפקות מקור, בעוד חברת HOT וחברת yes, המשדרות בעיקר דרך כבלים ולוויין, מעבירות מיליוני שקלים מדי שנה להפקות מקור.
בעשור האחרון ניסה משרד התקשורת יותר מפעם אחת לייצר רגולציה אחידה עבור כל ספקיות התוכן והטלוויזיה הרב־ערוצית בישראל, אך ללא ההצלחה.
עדיאל איתן מוסטקי