סגור
רן ארז יושב ראש ארגון המורים ה על יסודיים
רן ארז יושב ראש ארגון המורים ה על יסודיים (צילום: יאיר שגיא)

יו״ר ארגון המורים מאיים בשביתות אזוריות בתיכונים בשבוע הבא

היום מתחילים המורים בעיצומים במסגרתם לא יקיימו טיולים ופעילויות מחוץ לבית הספר ולא יתנו ציונים. יו"ר ארגון המורים העל יסודיים, רן ארז, מגדיר את הצעות האוצר "מבזות ומשפילות" ותוקף את הדרישות הרבות שהציג האוצר בתמורה

יו"ר ארגון המורים העל יסודיים רן ארז מאיים להתחיל בשבוע הבא בשביתות אזוריות, זאת בעקבות הצעת האוצר שאותה הוא מגדיר "מבזה". האוצר מציע תוספת של כ-1,300 שקל למורה מתחיל מ-8,500 שקל ל-9,800 שקל ושל כ-300 שקל למורה ותיק. ההצעה הזו שוות ערך לתוספת של 15% למורה מתחיל ו-2% למורה ותיק ארז אמר את הדבירם בסרטון שפרסם.
עד עכשיו התנהל סכסוך העבודה עם המורים על יסודיים בעיקר סביב הדרישה לקבל הצעה כספית. האוצר סרב להעביר הצעה כזו עד שלא תהיה מסגרת לתקציב המדינה. ביום רביעי לקראת הגשת התקציב לממשלה ניתנה הצעה ראשונה וארז מגדיר אותה "מבזה ומשפילה". עם זאת יש לציין שדחיית ההצעה הראשונה על הסף היא טקס מקובל במשאים ומתנים.
ארז מפרט גם את דרישות האוצר: "לפגוע במשרות אם (הפחתת שעות עבודה לאימהות. ש"א), לפגוע במשרות גיל (הפחתת שעות עבודה למורים מבוגרים), לפגוע בהטבות של מורים שמכינים לבחינות בגרות, הם רוצים לאפשר למנהלים פיטורי מורים גם ללא כל ההליך, שינוי בחופשות, למעשה כל כך הרבה דרישות. אני לא מבין איך מעלים על דעתם". יצוין שכל הדרישות האלו הועלו גם במשא ומתן עם הסתדרות המורים. באוצר תופסים אותן כחלק מהתמורה להעלאות השכר.
ארז מסכם ש"לכן אנחנו כבר היום מתחילים מחדש את המאבק. נלמד רק שעות פרונטליות. לא נצא מחוץ לכותלי בית הספר לשום פעילות שהיא. אנחנו נקיים מבחנים אבל לא ניתן ציונים וזה בהתחלה". המשותף לעיצומים האלה הוא שאינם פוגעים בהכנות למבחני הבגרות ולכן סביר מאוד שבית הדין לעבודה לא יתערב. ארז אומר ש"משבוע הבא נתחיל בשביתות אזוריות". אלא שבעניין זה סביר שכיוון שכבר אמצע השנה בהחלט יתכן שבית הדין לעבודה ידרוש להגביל את השביתה, למשל לשיעורים שאינם הכנה לבגרות.
בתוך כך, איגוד מטפלות הצהרונים בכוח לעובדים, ישבית החל מיום ג' (28.2.23) את הצהרונים בירושלים בשעות הפעילות 13:45 - 17:00. כ-1,000, עובדות הצהרונים, גננות צהרון וסייעות, מוחות על תנאי העסקתן הירודים וסירוב העירייה והמנהלים הקהילתיים לקדם פתרון לשנה הנוכחית ולתת אופק ברור לשנה הבאה. לטענתם, "תנאי ההעסקה הירודים בצהרונים מובילים לתחלופת עובדות גבוהה ומחסור הולך ומחמיר בעובדות".
עפ"י הסקר שערך איגוד הצהרונים בכוח לעובדים בקרב העובדות בעיר עולה, כ-50% מן העובדות דיווחו כי פתחו צהרון בצוות חסר. מארי לוי ידיד, מנהלת צהרון מציינת ש"שכר עובדות הגנים צפוי להשתנות ואת הצהרונים זנחו מאחור".
היום תתקיים הפגנה של תומכות חינוך (עוזרות הוראה) על מעמדן, תנאי העסקתן ושכרן מול משרדי האוצר שבירושלים. לטענתן, כיום יום יש מחסור חמור של כ-3,000 תומכות חינוך במערכת. בגנים, בחינוך המיוחד ובשילוב ילדים. התוצאה: הגנים נסגרים וילדים משולבים או עם בעיות רפואיות נשארים שבועות שלמים בבית.
כיום השכר השעתי עומד על פחות מ-30 ש"ח לשעה. "במקום להשקיע בקידום מעמדן, בהעלאת שכרן של תומכות חינוך ובשיפור תנאי עבודתן, מקבלי ההחלטות מעדיפים להביא למערכת החינוך כל אדם שיש לו דופק. העבודה השוחקת, השכר הזעום, גורמים לנטישה מאסיבית של מאות תומכות חינוך איכותיות".