טיפים לנפגעי פעולות איבה
טיפים לנפגעי פעולות איבה
בימים קשים אלו, לאחר אירועי טרור רצחניים בהם נפגעו כמויות עצומות של אזרחים, המעט שאוכל לעשות בחלקת האלוקים הקטנה שלי, הוא להביא בפניכם כמה טיפים חשובים לצורך הגשת תביעה להכרה כנפגע פעולות איבה.
1. מתי להגיש?
את התביעה להכרה כנפגע פעולות איבה, יש להגיש בתוך שנה מיום הפגיעה. אין להתמהמה עם ההגשה.
2. איזה טופס להגיש?
ניתן להגיש טופס מקוון להלן:
או ידנית - טופס בל 580:
3. מה לצרף לתביעה?
יש לצרף את כל החומר הרפואי שמעיד על קבלת טיפול עקב הפגיעה כולל טיפול נפשי.
(אם מדובר באירוע שלא היו בו נפגעים רבים – יש לצרף גם אישור משטרה;אם קרה באיזור יו"ש - אישור מצה"ל).
4. דגשים לגבי המסמכים הרפואיים:
*ללכת להיבדק בסמוך לפגיעה. יש לגשת לקבל טיפול רפואי פיזי או נפשי מיד לאחר הפגיעה ואם לא ניגשת מיידית לטיפול, אז כמה שיותר בסמוך למועד פגיעת האיבה. אם אין תורים לרופא מומחה – לכל הפחות, לדווח מיידית לרופא המשפחה ולקבל ממנו מסמך על כך.
*חשוב שיהיה כתוב שמדובר בפגיעה כתוצאה מפעולת איבה! חשוב שיהיה כתוב איך במדוייק קרתה הפגיעה (למשל – ברחתי ממסיבת התופת ברעים ונפגעתי נפשית וגם פצע ירי ביד, למשל – בזמן אזעקות, נפלתי במדרגות בדרך למקלט ונשברה לי הרגל וכו'...).
*בחומר הרפואי - שימו לב שכל הפגיעות שלכם עקב פעולת האיבה כתובות בו, גם פגיעה נפשית שלרוב קיימת. לשים לב שכל האיברים שנפגעו מצוינים במסמך הרפואי, גם הנפש.
יש לפרט בפני הגורמים המטפלים את כל הנזקים הגופניים והנפשיים שנגרמו לכם עקב פעולת האיבה, ולא להסתפק רק באמירת הדברים אלא גם יש לוודא שהגורם המטפל כתב את הדברים במסמך הרפואי.
5. לאחר ההכרה בפגיעה כפעולת איבה, ניתן להגיש תביעה נוספת לקבלת דרגת נכות ותשלום תגמול נכות לנפגע איבה, אשר לאחריה תזומנו לוועדות רפואיות במוסד לביטוח לאומי, שיקבעו את דרגת נכותך ובהתאם לאחוזי הנכות תיקבע הגמלה המגיעה לך.
עו"ד ונוטריון ריול עדיקה, בעלים ומייסדת, משרד עו"ד ונוטריון ריול עדיקה
d&b – לדעת להחליט