מכה לקרעי: משה דרורי התפטר מתפקידו כיו"ר ועדת האיתור למועצת התאגיד
מכה לקרעי: משה דרורי התפטר מתפקידו כיו"ר ועדת האיתור למועצת התאגיד
דרורי, שהוא מינוי של קרעי, מונה לתפקיד בחודש אפריל ולאחר מכן הוגשה עתירה על מינויו. לדבריו: "לא נמסר לי כי אהיה כפוף ליועץ המשפטי של משרד התקשורת". ברקע העזיבה הקפאת פעילות הוועדה על ידי בג"ץ
השופט בדימוס משה יאיר דרורי התפטר מתפקידו כיו"ר ועדת האיתור למועצת תאגיד השידור. זאת ברקע הקפאת פעילות הוועדה על ידי בג"ץ, אחרי שהוגשה עתירה על מינויו לתפקיד. שר התקשורת שלמה קרעי מינה את דרורי לתפקיד באפריל האחרון, והוא מכהן במקביל בראשות הוועדה הממשלתית לפרשת הרוגלות.
כנגד מינויו של דרורי הוגשה עתירה של מכון זולת, תנועת רגולציה הוגנת ואגודת יהודי אתיופיה. ב-2009 היה דרורי מועמד להיות שופט בית משפט עליון, אך פורסם כי הכרעת דין שנתן ובה זיכה אברך שתקף קופאית ממוצא אתיופי, למרות שהודה בדברים. במכתב ששלחו במכון זולת במאי לאחר המינוי של דרורי כתבו על פסק הדין: "נדמה כי אין צורך להדגיש את עוצמת הגזענות, המיזוגניה וההתנשאות שבדברי השופט דרורי. התנשאות שזיכתה אותו בביזוי ציבורי נרחב כראוי להתבטאות כאמור". לפי העותרים, מינויו של דרורי ע"י קרעי, הוא ניסיון לפגוע בתאגיד השידור ובעצמאותו והוא נובע מדעותיו הפוליטיות של דרורי.
לפי דרורי הסיבה להתפטרות היא הדרישה בייעוץ המשפטי לממשלה לקיים את הליך הבחירה למינוי לתפקיד מחדש. לטענתו של דרורי המכתב נשען על כך שהוא היה אמור לאפשר לייעוץ המשפטי במשרד התקשורת ללוות את ההליך בוועדה. "לא נמסר לי, מראש, כי אהיה כפוף ליועץ המשפטי של משרד התקשורת, או למשנים ליועצת המשפטית לממשלה. אילו היה נאמר לי זאת כי אלו יהיו הכללים של עבודתי כיו"ר ועדת האיתור, לא הייתי נוטל על עצמי תפקיד זה".
מועצת תאגיד השידור הציבורי היא הגוף המפקח על פעילות התאגיד ומאשרת את תוכניות העבודה והתקציב. למועצה לא אמורה להיות השפעה ישירה על התוכן המשודר בתאגיד. במועצת התאגיד יש מקום ל-12 חברים, אך כיום מכהנים חמישה בלבד. המועצה לא יכולה להתכנס עם פחות מ-7 חברים ולכן בפועל היא מושבתת.
כל חבר מועצה ממונה לקדנציה בת 4 שנים אותה ניתן להאריך פעם אחת בלבד. בתחילת החודש סיימו את הכהונה 5 חברי מועצה (3 סיימו כהונה שנייה ו-2 כהונה ראשונה). אחד מאלו שסיימו את הכהונה השנייה הוא היו"ר גיל עמר.
בימים אלה מקדמת הממשלה את החוק לסגירת תאגיד השידור. הצעת החוק הוגשה על ידי חברת הכנסת טלי גוטליב כהצעה פרטית. במקור ההצעה הוגשה על ידי שלמה קרעי לפני כשנתיים אז כיהן כחבר כנסת. על פי ההצעה רישיון השידור של התאגיד ייצא למכרז לשוק הפרטי. כמו כן 5 מתוך 6 תחנות הרדיו של התאגיד ייסגרו. התחנה השישית, רשת ב', תימכר לשחקן פרטי. רשת ב' היא אחת מתחנות הרדיו המושמעות ביותר בישראל.