סגור
סלטי שמיר טחינה הנסיך מוצרים עם סלמונלה
טחינה הנסיך (צילום: אוהד צויגנברג)

טחינת הנסיך מחדשת את הייצור במפעל, ובמקביל עומדת למכירה

לאחר שבועיים של השבתה בעלי התפקיד שמונו לקבוצת הנסיך ציינו כי מתקיימת הצדקה בחידוש פעילות הייצור במפעל במתכונת מצומצמת. במקביל, הודיעו לבית המשפט כי קיימים מתעניינים ברכישת המפעל והמקרקעין בהיקף 6,500 מ"ר עליו הוא ממוקם

חוזרת לפעילות ולמדף: כונסי הנכסים ומנהל ההסדר שמונו על ידי בית משפט לאחרונה לקבוצת הנסיך - מפעל לייצור טחינה, מציינים בהודעת עדכון שהגישו לבית משפט כי הגיעו למסקנה כי מתקיימת הצדקה בחידוש פעילות הייצור במפעל, במתכונת בה יקוים ייצור באופן מצומצם.
למעשה, לאחר כשבועיים של השבתה, חידשו בעלי התפקיד, שאמונים על גיבוש הסדר הנושים של החברות שמייצרות את טחינת הנסיך, את הייצור במפעל כנגד הזמנות בשווי מיליוני דולרים שהתקבלו מלקוחות בחו"ל. במקביל, הודיעו לבית-המשפט כי כבר קיימים מתעניינים ברכישת פעילות המפעל והמקרקעין בהיקף 6,500 מ"ר עליו הוא ממוקם. "נרשמה התעניינות לא מבוטלת בממכר, לרבות מצד מספר גורמים בעלי איתנות פיננסית מוכחת, ניסיון וידע בשוק ייצור ושיווק מוצרי מזון".
בעלי התפקיד מונו בעקבות הבקשה לעיכוב הליכים שהגישה טחינת 'הנסיך' לפני כחודש ימים לאחר שנקלעה לחובות של כ-143 מיליון שקל.
1 צפייה בגלריה
עו"ד ישראל בכר, ליאור מזור, רון חכים
עו"ד ישראל בכר, ליאור מזור, רון חכים
בעלי התפקיד: עו"ד ישראל בכר, ליאור מזור ורון חכים
(צילום: תומר שלום, אורן שליו)
בהודעת העדכון שהגישו מנהל ההסדר עו"ד ליאור מזור וכונסי הנכסים מטעם הבנקים, הנושים המובטחים של החברות, עו"ד ישראל בכר ועו"ד רון חכים, הוסבר כי חזרתו של המפעל לפעילות, גם אם במתכונת 'רזה יחסית', קריטית לטובת השגת המטרה של שיקום החברות. בנוסף, עדכנו כי בימים אלה מתקיימים סיורים פרטניים עם מתעניינים פוטנציאלים במפעל החברות. חלקם, כאמור, שחקנים מתחום המזון.
במקביל, פרסמו בעלי התפקיד הזמנה להציע הצעות לרכש עבור הפעילות, המניות והמקרקעין בעילבון עליו ממוקמים מפעלי החברות שמשתרעים על שטח של כ-6,500 מ"ר. לפי ההזמנה, מוכנים בעלי התפקיד למכור את הנכסים יחד, או בהפרדה של המקרקעין והמפעל.
שווי מגרשי המקרקעין עליו ממוקמים שני המפעלים של קבוצת טחינת 'הנסיך' מוערך בעשרות מיליוני שקלים. בנוסף לכך, בשנים האחרונות הותקנו במפעלים מכשור וציוד מתקדמים בהתאמה אישית, שמוערכים בסכום של מיליוני שקלים נוספים.
בשנת 2020 ביצעו החברות מכירות בכמעט 90 מיליון שקל, מתוכם כ-48 מיליון שקל ממכירות בחו"ל. זאת, לעומת מכירות בשווי של כ-112 מיליון בשנת 2019, מתוכם כ-65 מיליון שקל בחו"ל. הרווח הגולמי מייצור טחינה עמד על 13.6 מיליון שקל בשנת 2020, (לעומת 19.6 בשנת 2019).