סגור
כנס פורום היוניקורנס 2022 גיל שויד מייסד משותף ומנכ"ל Check Point

בעקבות גישור: התביעה שהגיש המתווך רפי קלינה נגד גיל שויד נדחתה בהסכמה

בתביעה שהגיש קלינה ביולי 2021 הוא טען כי מייסד צ'ק פוינט לא שילם לו דמי תיווך של 3 מיליון שקל אף שרכש דרכו את ביתו של מייסד מיראביליס אריק ורדי בת"א ב-130 מיליון שקל. בעקבות גישור בין הצדדים - נדחתה התביעה בהסכמה. שויד: "שמחים שנדחתה התביעה המופרכת"

התפתחות בתביעה שהגיש המתווך רפי קלינה נגד מייסד צ'ק פוינט גיל שויד. לאחר הליך גישור שהתקיים בין הצדדים, הם החליטו לדחות את התביעה בהסכמה.
במסגרת התביעה, שהוגשה ביולי 2021, טען קלינה כי שויד לא שילם לו, כביכול, דמי תיווך. התביעה התייחסה לעסקת ענק במסגרתה רכשה חברה הקשורה לגיל שויד את הבית בת"א של מייסד מיראביליס אריק ורדי תמורת 130 מיליון שקל. קלינה תבע משויד דמי תיווך בסך 3 מיליון שקל, ואילו שויד טען כי לא צרך מקלינה כלל שירותי תיווך.
שופטת בית המשפט המחוזי בתל אביב טל לוי-מיכאלי נתנה החודש תוקף של פסק דין להסכם הגישור שהושג בין הצדדים ודחתה את התביעה. "טוב עשו הצדדים בסיוע באי כוחם שהביאו את ההליך לסיום בדרך ההסכמה", קבעה השופטת. במסגרת הסדר הגישור הגיעו הצדדים להסכמה על דחיית התביעה שהגיש קלינה תוך שכל צד נושא בעצמו בהוצאותיו – לרבות הוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד.
שויד טען בכתב ההגנה שהגיש באוקטובר 2021 כי לא צרך מרפי קלינה שירותי תיווך, ובוודאי שלא כרת עמו הסכם תיווך וכי מטרתו של קלינה היא רק להלך אימים ולנסות ולזכות בכספים שלא מגיעים לו.
שויד טען, בין השאר, כי ככל הידוע לו קלינה היה מתווך מטעם בעל הנכס (איש העסקים אריק ורדי- ל"ד) "וכעת מנסה 'להתלבש' על החברה הרוכשת שאיתה אין לו שום קשר חוזי או אחר במטרה לקבל ממנה כספים שלא מגיעים לו". מנגד טען קלינה כי מדובר בגרסה פתלתלה. את שויד ייצגו עורכי הדין יואב רזין ושי צפוני ממשרד נשיץ ברנדס אמיר.
1 צפייה בגלריה
רפי קלינה
רפי קלינה
המתווך רפי קלינה. "שויד התנער מהתשלום"
(צילום: עידן חסון)
מטעמו של גיל שויד נמסר: "אנו שמחים על התוצאה המתבקשת ועל כך שבית המשפט דחה את התביעה המופרכת מבלי שההגנה בכלל נדרשה להשיב".
מטעמו של רפי קלינה נמסר: "העסקה למכירת בית הברונית בסכום של 130 מיליון שקל נקשרה אך ורק בעקבות הטיפול של משרדנו שתיווך את הנכס בבלעדיות. לצערנו, הקונה שרכש את המגרש באמצעות חברת ״אוף-שור״ בבעלותו, בחר לנהוג בצורה לא מכובדת ולהתנער מתשלום חלקו בדמי התיווך, תוך ניצול דרישתו לשמירת זהותו בדיסקרטיות מצד אחד והדרישות בחוק המתווכים מצד שני, בדבר החובה בקיומו של הסכם תיווך בכתב. צר לנו שזו הדרך, אבל משרדנו ימשיך לייצג נאמנה את מאות לקוחותיו ולהיות משרד התיווך המוביל בארץ בתיווך נכסי יוקרה".