סגור
חיילי צה"ל ב שדרות מתקפת פתע מ עזה חרבות ברזל 7.10
חיילי צה"ל בשדרות (צילום: AP Photo/Ohad Zwigenberg)

בעקבות המחסור: משרד הביטחון רוכש אפודים, רובים וכוונות ב-100 מיליון שקל

הציוד שנרכש ויירכש יועבר ליחידות צה"ל ולכיתות הכוננות בישובי עוטף עזה. עד כה המשרד קיים 11 עסקאות בישראל ובחו"ל, במסגרתן נרכשו בעיקר לוחות מגן קרמיים ונשקים ארוכי קנה

ברקע הדיווחים והתלונות מצד חיילים על מחסור בציוד לחימה שניכר בעקבות גיוס המילואים הנרחב שבא בעקבות המלחמה בעזה משרד הביטחון מסר היום (ד') כי פתח ברכש של ציוד לחימה הכולל אפודים קרמיים, רובים וכוונות בהיקף של יותר מ-100 מיליון שקל.
במסגרת 11 עסקאות שהוביל בימים האחרונים מנהל הרכש של משרד הביטחון נרכשו מחברות בישראל ובחו"ל יותר מ-20 לוחות מיגון קרמיים שעומדים בתקנים שקבעה זרוע היבשה של צה"ל ונמצאו עמידים בבדיקות בליסטיות שנעשו להם טרם מסירתם ליחידות השונות.
זאת, בנוסף לרכש מהיר שעליו הורה מנכ"ל המשרד האלוף (במיל') אייל זמיר שם כלי נשק ארוכי קנה מסוג M-4 שיהיו מיועדים לכיתות הכוננות ביישובי העוטף ובאזורי ספר נוספים. מדובר ברובים שמיוצרים בשתי החברות הביטחוניות אמתן שבבעלות ראובן זדה בכרמיאל ו- IWI של סמי קצב. במשרד הביטחון אמרו היום כי אספקת הרובים תחל במהלך הימים הקרובים וזאת כדי לעבות את כיתות הכוננות ברחבי הארץ ולשפר את יכולות התגובה שלהן. נוסף על רובי M-4 משרד הביטחון רכש מ-IWI גם רובי סער מסוג ערד ומחברת הבת שלה, מפרולייט - כוונות מתקדמות.
מדובר בציוד שנרכש עבור יחידות צה"ל ועבור כיתות הכוננות באזורי ספר. במהלך המתקפה הרצחנית של חמאס לפני כשבוע וחצי כיתות הכוננות שביישובי עוטף עזה היו הראשונות לחתור למגע עם המחבלים וניהלו איתם קרבות שנמשכו שעות ארוכות עד להגעת כוחות צה"ל לזירות הקרב.
טרם המלחמה בדרום ובמשך חודשים ארוכים מערכת הביטחון הזניחה את כיתות הכוננות בעוטף עזה ואף לקחה את כלי הנשק שהקצתה להן בעבר בניסיון לצמצם את תופעת גניבות הנשק וזליגתם של אמצעי לחימה לגורמים פליליים.
כתוצאה מכך חלק מהחברים בכיתות כוננות שהיו נכונים לחתור למגע עם המחבלים שחדרו ליישובי העוטף התקשו לעשות זאת כי לא היה נשק זמין, אחרים קיבלו נשק תקול ובחלק מהמקרים חברים בכיתות כוננות נאלצו להיכנס ללחימה עם אקדחיהם האישיים. במשרד הביטחון אמרו כי במקביל לרכש הרובים הוקצו כ-13 מיליון שקל לפריסת מרכיבי ביטחון חיוניים ביישובים מאוימים.
גורמים צבאיים הודו אתמול (ג') כי יש פערים בציוד לחיילים וכי נעשים מאמצים לסגירתם במהירות וזאת, לאחר שבתחילת הלחימה בצה"ל טענו כי אין מחסור בציוד. הדיווחים על מחסור בציוד נענו בגל של יוזמות מצד אזרחים לרכש מרוכז של ציוד צבאי, בעיקר אפודים קרמיים. אלפי אפודים שנרכשו במסגרת יוזמות אלה נמצאו כלא תקינים, לאחר שלא עמדו בבדיקות בליסטיות שנעשו להם.