סגור

דו"ח פערי שכר מגדריים בפרטנר: אין הטייה בין גברים לנשים

החברה מעסיקה כ-2,800 עובדים והיא חילקה אותם ל-14 קבוצות; מהדו"ח ניתן לראות כי פערי השכר אינם נוטים למגדר מסוים ומשתנים בין קבוצה לקבוצה; פרטנר אף ציינה כי מספר הגברים והנשים המועסקים שווה הן בכלל החברה והן בקרב חברי ההנהלה

חברת פרנטר פרסמה היום את דו"ח פערי השכר המגדריים בחברה, בהתאם לתיקון החדש לחוק שיוויון הזדמנויות בעבודה. החברה חילקה את עובדיה ל-14 קבוצות לפי תחומי עיסוק עם מאפיינים דומים. פער השכר הממוצע בין גברים ונשים בכל הקבוצות בחברה הוא כ-5%, כאשר הפערים הגדולים ביותר נמצאים בקבוצה בה נשים משתכרות בסכום הגדול מ-11% יותר מגברים, ובקבוצה בה גברים משתכרים בסכום הגבוה ב-8% יותר מנשים.
במסגרת הדו"ח, החברה גם נדרשה לחשב את אחוז הנשים והגברים ששכרם נמוך מהממוצע בכל קבוצה. לפי החישוב, ב-6 מתוך 14 הקבוצות אחוז הנשים שקיבלו שכר הנמוך מהשכר הממוצע בקבוצה היה נמוך יותר מאחוז הגברים. בנוסף, האחוז הממוצע של נשים שקיבלו משכורת נמוכה יותר מהמשכורת הממוצעת בכל קבוצה היה 57% לעומת אחוז הגברים שעמד על 55%.

1 צפייה בגלריה
אבי צבי מנכ''ל פרטנר
אבי צבי מנכ''ל פרטנר
אבי צבי מנכ''ל פרטנר היוצא
(צילום: ישראל שם טוב)

במעמד פרסום הדו"ח, פרטנר ציינה כי מספר הגברים והנשים המועסקים שווה הן בכלל החברה והן בקרב חברי ההנהלה. מדו"ח השכר של פרטנר ניתן לראות כי פערי השכר בחברה אינם נוטים למגדר מסוים ומשתנים בין קבוצה לקבוצה. לפי החברה, פערי השכר בין הקבוצות נובעים מהבדלי ותק, משמרות לילה, שעות נוספות, ביצועים עסקיים וניסיון קודם.
החברה לא פרסמה את פערי השכר של העובדים במשרה חלקית ב-8 מתוך 14 הקבוצות. לפי פרסום החברה, הסיבה לכך היא כי "חלק מהקבוצות אינן ברות השוואה, שכן הן מכילות מגדר אחד בלבד או אינן מכילות עובדים בקבוצה זו". חוק שכר שווה מנחה את החברות להימנע מפרסום נתונים על קבוצה קטנה מדי כדי לא לפגוע בפרטיות העובדים.
פרטנר מעסיקה כ-2,800 עובדים, והיא כאמור חילקה אותם ל-14 קבוצות. לצורך השוואה, חברת צ'ק פוינט, המונה כ-2,500 עובדים, חילקה את עובדיה ללא פחות מ-35 קבוצות לפי מקצוע ותק. מכיוון שהחברות אינה נדרשות לפרסם פירוט לגבי כיצד חילקה את הקבוצות או מידע אחר לגביהן מטעמי פרטיות, קשה להסיק מסקנות חד משמעיות מנתוני החברות.
באוגוסט 2020 התקבל בכנסת תיקון מספר 6 לחוק שכר שווה אשר יזמה חברת הכנסת חוה אתי עטייה מהליכוד. לפי התיקון החדש, כל חברה ציבורית, ממשלתית, עמותה או חברה פרטית המונה מעל ל-518 עובדים תהיה מחויבת מדי שנה להכין דו"ח לגבי פערי השכר המגדרים בחברה, ולפרסם אותו עד ה-1 ליוני בשנה שאחריה. מחר יגיע המועד הראשון בו כלל החברות ידרשו לפרסם את הדו"ח לראשונה.
הדו"ח יכלול חישוב של פערי השכר בין נשים לגברים במשרה מלאה וחלקית בחלוקה לפי מאפיינים כמו ותק, השכלה ותפקיד, וכן נתונים לגבי אחוז הנשים והגברים שמקבלים שכר נמוך מהשכר הממוצע בחברה. כל חברה תידרש לפרסם דו"ח לציבור בו יצונזרו חלק מהפרטים, וכן לשלוח לכל עובד דו"ח אישי המשקף את פערי השכר בקבוצה אליה העובד משתייך.
שלשום כאמור פרסמה חברת צ'ק פוינט את פערי השכר אצלה בין גברים לנשים: החברה חילקה את עובדיה ל־35 קבוצות. במרבית הקבוצות הפער נע בין 0.2% ל-5%, וב־18 מתוכן הפער היה לטובת הנשים.