בלעדיקצא"א מציגה: הליך גיוס לתפקיד מזכיר החברה - עם בונוס למקורבים
בלעדי
קצא"א מציגה: הליך גיוס לתפקיד מזכיר החברה - עם בונוס למקורבים
החברה פרסמה באחרונה מודעה לאיוש תפקיד מזכיר החברה, כאשר לתפקיד יכולים להתמודד גם עובדים בחברה המועסקים במשרת אמון וגם עובדים חיצוניים; המינוי טעון את אישור דירקטוריון החברה
חברת קצא”א פירסמה באחרונה מודעה לאיוש תפקיד מזכיר החברה, כאשר לתפקיד יכולים להתמודד גם עובדים בחברה המועסקים במשרת אמון וגם עובדים חיצוניים. גורמים בחברה טוענים כי יש בכך פגיעה בשוויון בין המועמדים, זאת מכיוון שעובדים במשרות אמון מכירים ועובדים מול חברי ועדת האיתור שתמליץ על המינוי, בראשות המנכ"ל איציק לוי ושני נציגי חברה. המינוי טעון את אישור דירקטוריון החברה.
הגורמים הביעו חשש כי המהלך נועד להכשיר את מינויה לתפקיד של אחת העובדות המועסקות במשרת אמון ומקורבת ליו"ר ארז כלפון. כלפון יפרוש מתפקידו בעוד כשלושה חודשים.
עובד במשרת אמון בשירות המדינה, למשל בלשכת שר, לא יכול להתמודד – בעודו מכהן בתפקידו – במכרז מקצועי בתוך המשרד, בין היתר מחשש לפגיעה בשוויון בין המועמדים.
זאת ועוד, השכר והמעמד של מזכיר קצא”א הונמך מדרגת סמנכ"ל עם שכר של 38 אלף שקל ברוטו בחודש לדרגת ראש אגף עם שכר של כ־23 אלף שקל ברוטו. גורמים בחברה חוששים שבכך יקטן הביקוש לתפקיד של עובדים חיצוניים, ראויים ומוכשרים.
משרת המזכיר אינה מאויישת במינוי קבוע מאז אוקטובר 2016 אז יצא לחופשה דוד שרן המזכיר דאז, בשל חקירת המשטרה שהובילה לכתב אישום נגדו ב"פרשת הצוללות".
באוקטובר 2021 פרש שרן מקצצ"א. לטענת הגורמים בחברה, לאחר למעלה מחמש שנים שבהן המשרה לא היתה מאויישת במינוי קבע, מן הראוי היה להמתין לבחירת יו"ר חדש במקומו של כלפון שיפרוש בקרוב.
מזכיר החברה מרכז את עבודת המטה סביב עבודת הדירקטוריון ומסייע להביא לידי ביטוי את המדיניות וההחלטות של הדירקטוריון ויו"ר הדירקטוריון. המשרה כוללת עבודת שוטפת מול משרדי הממשלה הנוגעים לפעילותה של החברה ומול הכנסת בתהליכי חקיקה ובוועדות שונות.
כל מועמד לתפקיד נדרש לניסיון של לפחות שלוש שנים בריכוז פעילות מול גופים ציבוריים או ניסיון של לפחות שלוש שנים בעבודה כמזכיר חברה בחברה ממשלתית או חברה ציבורית.
מקצא”א נמסר בתגובה כי ״קצא״א כחברה ממשלתית פועלת על פי חוק החברות הממשלתיות, ובהתאם לכך פרסמה החברה מודעה לאיתור מזכיר חברה וזאת לאחר שמזכיר החברה הקודם סיים את תפקידו לפני כמה חודשים. מרגע סיום תפקידו החליטה החברה בהנחיית רשות החברות להקים ועדת איתור לתפקיד בראשותו של מנכ״ל החברה ובליווי היועץ המשפטי של החברה. ועדת האיתור תקיים הליך מלא של בחירה על פי כללי רשות החברות הממשלתיות, תוך שמירה על שוויון מלא בין המועמדים. בסוף ההליך תבחר ועדת האיתור את המועמד המתאים ביותר לתפקיד. כלל הציבור רשאי להגיש מועמדותו לתפקיד, והמשרה פתוחה בפני המגזר הציבורי והפרטי כאחד״.
מרשות החברות סירבו להגיב בנוגע לאפשרות שניתנה לעובדים במשרת אמון בחברה, המכירים את חברי ועדת האיתור, להתמודד לתפקיד.