בתעשייה דרושים 14 אלף עובדים - אז כמה באמת מרוויחים רתכים?
בתעשייה דרושים 14 אלף עובדים - אז כמה באמת מרוויחים רתכים?
מהי ההכשרה הדרושה כדי להשתלב בתעשייה כמפעיל עיבוד שבבי ומהו השכר שאפשר להגיע אליו לאחר כמה שנות ניסיון? כדי להתגבר על המחסור בעובדים המעסיקים מוכנים להכשיר עובדים על חשבונם ובזמן העבודה, אלה המקצועות הנדרשים ביותר
מפעלי התעשייה בישראל נמצאים בבעיה. חסרים להם עובדים והם מתקשים מאוד לגייס עובדים מיומנים. על פי נתוני הלמ"ס, לתעשייה בישראל חסרים 13,700 עובדים.
הבעיה של מחסור בעובדים בתעשייה אינה חדשה אבל התגברה במהלך הקורונה. לפני המשבר היה מחסור של 10,000 עובדים שגדל כאמור לכמעט 14 אלף. הרבה מהתפקידים בתעשייה, לפחות רבע מהעובדים החסרים, הם תפקידים על קווי הייצור, בקרבת תנורים או בתחום יציקות הבטון. בתפקידים אלה מאוד קשה למצוא עובדים ומאוד קשה לשמר עובדים ולכן יש בהם תחלופה מאוד גבוהה. עם זאת, בתעשייה יש גם תפקידים אחרים כמו רתכים או מפעילי CNC שדורשים הכשרה, חסר בהם כוח אדם מיומן והשכר בהם הוא גבוה מהממוצע.
בשל המצוקה של המעסיקים התאחדות התעשיינים יצאה החודש בקמפיין פרסום הקורא לציבור לחזור לשוק העבודה, לתעשייה ולהייטק. במקביל, כדי להתגבר על המחסור בעובדים מיומנים המעסיקים מעוניינים להכשיר עובדים במהלך העבודה ולשם כך הוקצה תקציב של 5 מיליון שקל, שמספיק להכשרת 400 עובדים. התוכנית להכשרת עובדים בחברות תעשייה נעשתה בשיתוף שירות התעסוקה והתאחדות התעשיינים והיא מאפשרת ללמוד מקצוע במהלך העבודה ללא עלות מצד העובד. ההכשרה ניתנת על חשבון המעסיק בתמיכת המדינה והמטרה היא לאפשר למובטלים לרכוש מקצוע חדש שהשכר בו הוא אמנם לא שכר של הייטק, אבל הוא כן גבוה מהממוצע.
״כיום ישנן במשק כ-31 אלף משרות פנויות ושוות בתעשייה ובהיי-טק ובמקביל ישנם מובטלים רבים שמעדיפים להישאר בבית ולקבל דמי אבטלה במקום לצאת ולעבוד. השכר הממוצע שמציעים בתעשייה הישראלית, גבוה משמעותית מהשכר הממוצע במשק. אנחנו מעלים שכר ועדיין אין עובדים. לכן אני קורא לממשלת ישראל ולמשרד האוצר לעודד חזרה של עובדים לתעסוקה מלאה, לצד יצירת תוכניות להכשרות עובדים. כמו כן יש להפסיק באופן מוחלט את מימון החל״ת שנהפך מהר מאוד תחת חסות המדינה ל- ‘מחלת החל״ת׳ לאלו שבוחרים שלא לעבוד. זו הדרך היחידה להחזיר את המשק לצמיחה", אומר רון תומר, נשיא התאחדות התעשיינים ויו״ר נשיאות המעסיקים והעסקים.
אלה הם כמה מהמקצועות הנדרשים ביותר בתעשייה שעבורם ניתן לקבל הכשרה על ידי המעסיקים:
מפעילי עיבוד שבבי CNC
אופי העבודה: הפעלת מכונות עיבוד שבבי, קריאת שרטוטים, ניהול מדידות ובקרת איכות, תכנות ידני ותכנות ושרטוט באמצעות מחשב.
טווח השכר: 9-11 אלף שקל בחודש. שכר אחרי 2-3 שנות ניסיון יכול להגיע גם ל- 14 אלף שקל.
תקופת הכשרה: 6 חודשים.
אנשי אבטחת איכות
אופי העבודה: תפקידם לפקח על איכות המוצרים המיוצרים בחברה. בין השאר הם צריכים לוודא כי בכל עת נשמרים עקרונות הבטחת ובקרת איכות, נשמרת האיכות בחיי המוצר, לנהל מערך ביקורות פנימיות וחיצוניות, לפעול לשיפור רמת האיכות של המוצר הסופי.
טווח השכר: 9-11 אלף שקל בחודש. שכר אחרי 2-3 שנות ניסיון יכול להגיע גם ל-16 אלף שקל.
תקופת הכשרה: בין 2-4 חודשים. תלוי במעסיק ובתחום.
מחסנאים
אופי העבודה: ניהול מחסן ממוחשב- ניהול מערכות המידע של המחסן, ניהול מלאי המחסן- בקרה על המוצרים שמגיעים ויוצאים מהחברה, ניהול מלאי מול משווקים ספקים חיצוניים.
טווח השכר: 10 אלף שקל בחודש. אחרי 2-3 ניסיון בתחום: כ- 13-14 אלף שקל.
תקופת הכשרה: 5 חודשים.
רתכים
אופי העבודה: יצירת מוצרים באמצעות ריתוך חומרים זה לזה. החומרים אותם מרתכים יכולים להיות מתכות כגון פלדה, אלומיניום, ברזל וכדומה, וכן חומרים פלסטיים או פולימרים אחרים. העבודה דורשת יכולת מוטורית עדינה ותשומת לב לפרטים.
טווח השכר: 11-14 אלף שקל בחודש. אחרי 2-3 שנות ניסיון בתחום השכר יכול להגיע גם ל- 15-16 אלף שקל בחודש.
תקופת הכשרה: 4 חודשים.
לפרטים בנוגע להכשרות השונות ניתן לפנות לעידן זינאל, רכז תעסוקה בהתאחדות התעשיינים. טל' 03-5198763/058-4022289, מייל: idanz@industry.org.il
בנוסף, למציאת משרות בתעשייה ניתן להיעזר בדף הפייסבוק הבא