קרעי ואמסלם בתשובה לעתירה נגד הדחת יו"ר הדואר: "פיטורים נתונים לשיקול דעתם הבלעדי של השרים"
קרעי ואמסלם בתשובה לעתירה נגד הדחת יו"ר הדואר: "פיטורים נתונים לשיקול דעתם הבלעדי של השרים"
שר התקשורת שלמה קרעי והשר לשיתוף פעולה אזורי דודי אמסלם הגישו את התגובה לבג"ץ לקראת הדיון על הדחת יו"ר הדואר מישאל וקנין שצפוי ליום חמישי. לטענתם, לבית המשפט אין עילה להתערב והליך ההדחה היה תקין בעקבות "מגמה רעה של הדואר שעלולה להעמידאת הליך ההפרטה בסכנה"
שר התקשורת שלמה קרעי והשר לשיתוף פעולה אזורי דודי אמסלם הגישו היום (ג') באמצעות עורכי דינם, את התגובה לבג"ץ לקראת הדיון על הדחת יו"ר הדואר מישאל וקנין שצפוי להיערך ביום חמישי הקרוב. לטענתם, הליך ההדחה היה תקין ולבית המשפט אין עילה להתערבות: "שכן סבירותם של החלטות בתחום המינוי והפיטורים נתונה לשיקול דעתם הבלעדי של השרים".
בעתירה התייחסו עורכי הדין של השרים, המיוצגים באופן פרטי ולא על ידי היועצת המשפטית לממשלה לאחר שזו סירבה להגן על עמדתם בבית המשפט, כי הליך ההדחה מבוסס על שיקולים מקצועיים הכוללים ירידה בפעילות הדואר בסחר המקוון וירידה בהכנסות בשנת 2022. לטענת השרים "מצב חברת הדואר בכי רע. שירות החברה לציבור מידרדר מיום ליום, מרחיקה לקוחות, הופכת לשנואה על הציבור והשרים חוששים כי אם תימשך מגמה זו הרי שהליך ההפרטה בעצמו יעמוד בסכנה".
עם זאת, בעתירה לא התייחסו לכך שאת המחצית הראשונה של 2023 סיים הדואר ברווחיות, לאחר הפסד של 1.9 מיליארד שקל בשנים 2020-2022. לכך, טענו השרים כי השיפור הפיננסי שחל בדואר בתקופתו של וקנין נובע משינויים רגולטוריים שבוצעו ברישיון הדואר, ולא בשל פעילותו של היו"ר. השרים סירבו לקבל את עמדת מנהלת רשות החברות הממשלתיות מיכל רוזנבוים.
עוד הוסיפו בעתירה כי לשרים ישנה סמכות להעביר כל דירקטור מתפקידו במידה ואינו ממלא את חובותיו – ובכך נכלל גם היו"ר. ביחס לטענה כי השרים התעלמו לחלוטין מעמדת רוזנבוים, שהביעה התנגדות חריפה להדחה, טענו עורכי הדין כי השרים ענו בהרחבה לטענותיה, ושבעוד הם חייבים להיוועץ, השרים לא מחויבים לקבל את עמדת רשות החברות.
על אף טענות השרים, כלל גורמי המקצוע במשרד האוצר וברשות החברות הממשלתיות טוענים כי בתקופתו של וקנין חל שיפור ניכר בתוצאות החברה. גם הבנקים הגדולים החליטו לצמצם את האשראי הניתן לדואר בשל ההדחה.