לאחר שוויתר על חסינותו: כתב אישום בגין שוחד נגד ח"כ דוד ביטן
לאחר שוויתר על חסינותו: כתב אישום בגין שוחד נגד ח"כ דוד ביטן
ביטן הודיע כי אינו מתכוון לבקש מהכנסת לשמור על חסינותו, והפרקליטות הגישה נגדו היום כתב אישום חמור בשבע פרשות שחיתות שונות; בנוסף, כתב האישום הוגש נגד 15 נאשמים נוספים - ביניהם המשנה לשעבר לראש עיריית תל אביב ארנון גלעדי וכדורגלן העבר חיים רביבו
עכשיו זה רשמי: לאחר שח"כ דוד ביטן (הליכוד) הודיע שהוא לא מתכוון לבקש מהכנסת לשמור על חסינותו מפני העמדה לדין, הגישה נגדו היום (ב') פרקליטות מיסוי וכלכלה כתב אישום חמור לבית המשפט המחוזי מרכז.
זאת בהמשך להחלטתו של היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט להעמיד את ביטן לדין בעבירות לקיחת שוחד בסכום של 715 אלף שקל בשבע פרשות שונות, ובעבירות הפרת אמונים, הלבנת הון ועבירות מס.
לפי כתב האישום, ביטן ביצע את העבירות המיוחסות לו הן במסגרת תפקידו בעבר כסגן ראש עיריית ראשון לציון והן במהלך כהונתו כחבר כנסת וכיו"ר הקואליציה.
כתב האישום נגד ביטן ו-15 נאשמים נוספים - ביניהם המשנה לשעבר לראש עיריית תל אביב ארנון גלעדי, כדורגלן העבר חיים רביבו, קבלני בנייה ועוד - כולל 61 עמודים. הוא מפרט כיצד לכאורה בין השנים 2017-2011 לקח ביטן טובות הנאה ממספר יזמים ובעלי אינטרסים, בסכום כולל של מאות אלפי שקלים. בתמורה לטובות ההנאה, פעל ביטן, על פי האישום, לקידום אינטרסים של אותם גורמים, במסגרת תפקידיו הציבוריים, תוך ניצול מעמדו, קשריו והשפעתו בשלטון המקומי ובמשרדי הממשלה.
אחד האישומים המרכזיים - שוחד מדניה סיבוס
רוב טובות ההנאה הכספיות שלקח ביטן התקבלו על ידו באמצעות מקורבו מ.י. ולטענת הפרקליטות בין השניים התקיימה שותפות פלילית ממושכת, במסגרתה קיבל ביטן ממ.י. שירותים שונים, בהם שירותי הלבנת הון והחזקת כספים, העמדת קו אשראי ושירותים אישיים מגוונים.
אחד האישומים המרכזיים נגד ביטן מייחס לו לקיחת שוחד מחברת דניה סיבוס, באמצעות מ.י., בסכום של 336 אלף שקל, בתמורה לקידום תוכנית להקמת תחנת דלק במחלף עין הקורא על כביש 431. טובות ההנאה הכספיות שלקח ביטן מדניה סיבוס הוסוו, כך נטען, באמצעות חשבוניות של החברת בבעלות מ.י, תוך כדי שהשניים התחלקו ביניהם בכסף. התיק נגד דניה סיבוס ומנכל"ה רונן גינזבורג נסגר.
אישום נוסף נגד ביטן מייחס לו לקיחת שוחד מליהי קופרלי סונק, מנהלת נכסי הנדל"ן של קבוצת חצי חינם ומחברות בקבוצה בסכום של 40 אלף שקל. טובות ההנאה, נטען, הוסוו באמצעות קבלות של עמותת ספורט, בהן נרשם בכזב כי הוצאו בגין מתן שירותי פרסום.
זאת, בתמורה לסיוע שהעניק ביטן לקבוצת חצי חינם בהסדרת שימוש חורג במקרקעין עליהם הוקם אחד מסניפי הרשת וכן בהסדרת שימוש בחניות ציבוריות סמוכות לסניף הרשת.
בנוסף, בשנת 2017 נטען, ביקש ביטן, כאשר כבר היה ח"כ, מקופרלי 10 אלף שקל נוספים בתמורה לקביעת פגישה עם מנכ"לית תאגיד המים של ראשון לציון, בשל בעיה בלחץ מים שהתעוררה באחד מסניפי חצי חינם.
עורכי הדין דרור מתתיהו, שרון כהנא ואפרים דמרי, המייצגים את ח"כ דוד ביטן, מסרו בתגובה: "ח"כ ביטן החליט לא לבקש מהכנסת חסינות ויתמודד עם האישומים בבית המשפט, תוך ביטחון מלא כי בתום ההליך המשפטי יוכרע שלא נפל כל פסול במעשיו וששמו ינוקה מכל רבב".