סגור
שר התקשורת שלמה קרעי על רקע סניף של דואר ישראל
שר התקשורת שלמה קרעי על רקע סניף של הדואר. מנסה לקדם חברי מרכז הליכוד לדירקטוריון (צילומים: אבי מועלם, גיל נחושתן)

קרעי מנסה לעקוף את רשות החברות במינוי מקורבים לליכוד לדירקטוריון הדואר

במכתב ששלח שר התקשורת לשופטת שולמית דותן העומדת בראש ועדת המינויים, טען כי הוועדה יכולה למנות את חברי הדירקטוריון גם ללא אישורים ברשות החברות. הוא אף שלח איום מרומז על המשך הפרטת הדואר במידה והמינויים לא יאושר

שר התקשורת שלמה קרעי מנסה לקדם מינויים של חברי מרכז הליכוד לדירקטוריון הדואר – תוך עקיפת רשות החברות הממשלתיות, לאור ההתנגדות למינויים של ראש הרשות, מיכל רוזנבוים. במכתב ששלח לשופטת שולמית דותן העומדת בראש ועדת המינויים אף שלח איום מרומז על המשך הפרטת הדואר במידה והמינויים לא יאושרו: "קיימת דחיפות מיוחדת במינויים אלו, לאור מהלך ההפרטה שהחברה עומדת על ספו, ולאור עמדת השרים הממונים על החברה לפיהם דרושים נציגי ציבור בדירקטוריון במהלך כזה כדי לוודא את השמירה על השירות לציבור. עמדתי היא כי ביצוע הליך ההפרטה, בשעה שמושביהם של נציגי ציבור בדירקטוריון הדואר אינם מאוישים – מהווה פגיעה של ממש באינטרס הציבורי ובחובה להגן על עניינו של הציבור הרחב"
כאמור, בימים אלה מנסה שר התקשורת והשר הממונה על רשות החברות הממשלתיות דודי אמסלם לקדם לדירקטוריון הדואר שורה של מינויים חדשים – שמרביתם מקורבים לליכוד. מתוך חמישה אנשים אותם מנסים השרים לקדם: שני מקורבים לליכוד (איריס שחר ודוד בר יוסף) וכן את יפעת בן חי שגב שהייתה עדה במשפט נתניהו ותומכת בו. השרים מנסים לקדם את המינוי גם של מרדכי מרדכי, שאמנם נחשב למינוי פוליטי בשל קירבתו לש"ס, אך בעל ניסיון רחב בתחום התקשורת, ואף כיהן כמנכ"ל המשרד בין השנים 2006-2009 ועמד בראש ועדה ציבורית בתחום שידורי הטלוויזיה. כמו כן, השרים ביקשו לקדם את המינוי של ששון חדד שכיהן בעבר כיועץ הכלכלי לרמטכ"ל.
על פי המכתב של קרעי, ועדת המינויים בראשות השופטת דותן יכולה למנות את חברי הדירקטוריון של הדואר – גם ללא אישורם ברשות החברות: "לאחר שעיינתי בחוק החברות הממשלתיות, מצאתי כי הסתייעות הוועדה במוסדות הרשות לשם ביצוע עבודתה, איננה חובה חוקית. המתנת הוועדה להשלמת העבודה המנהלית ברשות היא בוודאי נוהג הגיוני בשגרה, אך הנסיבות המיוחדות בענייננו אינן שגרתיות: הדחיפות; לצד מראית העין של פגיעה במנהל התקין, מחייבות כי הוועדה לא תמתין עוד להשלמת הפעולות המנהליות, ותקיים בדחיפות דיון במועמדויות הנ"ל, על יסוד המידע שנאסף עד כה"
לפני כשלושה שבועות שלחה רוזנבוים מכתב לשרים, בו הביעה חשש מהמינויים של חלק מהמועמדים (איריס שחר, דוד בר יוסף ויפעת בן חי שגב) לאור מעורבותם הפוליטית. לטענתה, תשעה חודשים לפני הפרטת הדואר יש קושי בשינוי ההנהלה בצורה משמעותית כל כך. "בתקופת זמן כה קצרה יש קושי להגיע למצב של תרומה משמעותית לחברה על ידי דירקטור, בייחוד נוכח התהליכים הייחודיים ומרובי האירועים שבהם נדרש להגיב בזמן קצר, תוך היכרות מעמיקה של עבודת החברה ופעילותה ואף היכרות עם תחומי ההפרטות".
גורמים רבים מעלים חשש מכך ששינויי ההנהלה בדואר יכשילו את ההפרטה בה השקיעה המדינה 1.7 מיליארד שקל. שכן, לאחרונה הדיחו השרים את יו"ר הדואר מישאל וקנין, על אף השיפור בתוצאות הדואר תחת תקופתו והצמצום של האשראי שהבנקים נותנים לדואר בעקבות ההדחה. בימים אלה נידונה העתירה בבית המשפט.