הממשלה נכנעה: הפטור ממע"מ לתיירים יישאר, העלות - 2 מיליארד שקל
הממשלה נכנעה: הפטור ממע"מ לתיירים יישאר, העלות - 2 מיליארד שקל
ביטול הפטור הוא המהלך התקציבי המשמעותי ביותר של האוצר בתקציב הקרוב, ואמור היה להגדיל את גביית המסים ב-1.8 מיליארד שקל בשנה. המהלך לא יגיע לדיון בכנסת בשל התעקשות שר התיירות להשאיר את הפטור - בשל לחץ רב מכיוון המלונאים. בתוך כך, הדיון על ביטול הטבת מס לפנסיות נדחה לראשון הבא
ביטול פטור המע"מ לתיירים הוא המהלך התקציבי המשמעותי ביותר של משרד האוצר בתקציב הקרוב. ביטול הפטור היה אמור להגדיל את גביית המסים ב-1.8 מיליארד שקל בשנה, וכעת מתברר שהמהלך לא יזכה אפילו להגיע לדיון בכנסת. בדיון שנערך היום (ג') בוועדת השרים לענייני חקיקה על הכלת ביטול הפטור בחוק ההסדרים נקבע כי הוא ייצא מחוק ההסדרים כבר בשלב מוקדם זה.
חוק ההסדרים הוא כינוי לאוסף חוקים המקודמים לצד התקציב. החוקים הנכללים בחוק ההסדרים עברו בממשלה לפני כשלושה שבועות, מאז נוסחו כהצעות חוק, וכעת הן מאושרות בוועדת השרים לענייני חקיקה המהווה פורום ממשלתי לאישור הצעות חוק שהקואליציה תתמוך בהן.
ביטול הפטור ממע"מ לתיירים חריג במיוחד שכן בישראל יש הקפדה יתרה על מע"מ אחיד. לשם המחשה, בהמשך היום צפוי להתקיים דיון בוועדת הכספים על הצעת חוק של ח"כ דודי אמסלם לפטור מע"מ מתרופות אונקולוגיות, הצעה שצפויה להידחות, בזמן שיש פטור ממע"מ לתיירים שאינם ישראלים. באוצר טוענים כי השפעת ביטול הפטור ממע"מ תהיה קטנה יחסית על ענף התיירות בארץ.
בעוד הפקידות המקצועית תומכת בביטול פטור המע"מ, שר התיירות, חיים כץ, מתעקש להשאיר אותו ומסרב להצעות אחרות שהאוצר הציע תמורת הביטול. זאת בשל לחץ רב שמפעילים על הממשלה נציגי המלונאים.
לצד הדיון על ביטול הפטור ממע"מ, צפויה ועדת השרים גם לדון ברפורמה המשמעותית של חוק תשתיות לאומיות ורכיב חדש למימון המטרו. בהקשר זה צפויה הוועדה לאשר את החוק.
דיון סוער נוסף בגין ביטול הטבת מס לפנסיות נדחה על ידי יו"ר ועדת השרים לענייני חקיקה, השר יואב קיש, ליום ראשון הבא. מדובר על ביטול הגדלת הפטור ממס על קצבאות הפנסיה שאמור היה להיכנס לתוקף ב-2025. באוצר טוענים כי מדובר בפטור רגרסיבי, שהגדלתו מ-4,742 שקל ל-6,110 תיטיב בעיקר עם בעלי הקצבאות הגבוהות. עם זאת, הם לא סיפקו נתונים בנוגע להיקף הגמלאים שיושפעו מהמהלך. ביטול ההטבה נוגע גם לגמלאים שמבקשים לבצע משיכה חד פעמית של חלק מכספי הפנסיה, ועבורם המשמעות הכספית עלולה להגיע ל-87 אלף שקל. דחיית הדיון ליום ראשון התקבלה בכדי שבזמן זה האוצר וההסתדרות יגיעו להבנות בנושא.