ברקע הביקורת על בר דוד: ההסתדרות והאוצר חתמו על ההסכם להעלאת השכר במגזר הציבורי
ברקע הביקורת על בר דוד: ההסתדרות והאוצר חתמו על ההסכם להעלאת השכר במגזר הציבורי
ההסכם מבוסס על ההבנות שהשיגו במרץ יו"ר ההסתדרות ארנון בר דוד ושר האוצר בצלאל סמוטריץ' ולפיהן השכר במגזר הציבורי יעלה ב-11% עד 2027; טקס החתימה התקיים ללא עיתונאים
פחות מיממה לפני יום שיבושים נוסף במשק במחאה על קידום חוקי ההפיכה המשטרית, ההסתדרות הכללית ומשרד האוצר חתמו היום על הסכם המסגרת להעלאת השכר של עובדי המגזר הציבורי.
ההסכם מסדיר את הפעימות שבאמצעותן יועלה שכרם של עובדי המגזר הציבורי בשיעור כולל של 11% עד 2027. ההבנות שעליהן הוא מבוסס הושגו כבר במרץ האחרון, אז יו"ר ההסתדרות ארנון בר דוד ושר האוצר בצלאל סמוטריץ' הצהירו עליו במסיבת עיתונאים שכינסו.
החתימה על ההסכם היום (ב') נעשתה בלי נוכחות של עיתונאים, וזאת כשברקע ההסלמה שמתכננים ראשי המחאה החל ממחר, וכשההסתדרות לא לוקחת בה חלק חרף קריאות רבות שהופנו בשבועות האחרונים לבר דוד להצטרף אליה.
ההחלטה של ההסתדרות ומשרד האוצר לקיים את טקס החתימה בלי עיתונאים אפשרה לבר דוד לחמוק משאלות קשות אך מתבקשות על ההתנהלות הפסיבית של ארגון העובדים הגדול בישראל אל מול ההפיכה המשטרית. סמוטריץ' לא השתתף בטקס החתימה, ואת האוצר ייצגו מנכ"ל משרדו שלומי הייזלר והממונה על השכר אפי מלכין.
לפי ההסכם, תוספות השכר יינתנו בשש פעימות כאשר שתי הראשונות הן תוספות שכר שקליות בגובה של 500 שקל בסך הכל, ושאר הפעימות הן תוספות שכר אחוזיות של 6% בסך הכל.
הפעימה השקלית הראשונה של העלאת השכר לעובדי המגזר הציבורי תהיה בגובה של 400 שקל והיא תשולם לעובדים במשכורות יולי שישולמו באוגוסט. התכנון המקורי היה שפעימה זו תשולם לעובדים כבר ביוני, כלומר במשכורות ששולמו להם ביולי. הפעימה השנייה תשולם באוקטובר 2024 ובמסגרתה יועלה שכרם ב־100 שקל נוספים, שיהוו השלמה לתוספת שקלית של 500 שקל.
לפי המתווה שגובש בין האוצר להסתדרות, החל מהפעימה השלישית תוספות השכר לעובדים יהיו אחוזיות. בדצמבר 2024 הם יקבלו תוספת שכר של 2%, ואחריה תוספת שכר של 1.5% באפריל 2025, תוספת של 1.5% באפריל 2026 ואת התוספת האחרונה, של 1%, הם יקבלו באפריל 2027.
לצד אותם סיכומים שהושגו במרץ באפריל האחרון ולקראת חג הפסח עובדי המגזר הציבורי קיבלו גם "מענק יוקר מחיה" חד־פעמי בגובה של כ־6,000 שקל שנועד להקל את התמודדותם עם עליות המחירים במשק, וזאת, בין השאר, לאחר ששכרם לא עודכן מאז תקופת סגרי הקורונה. בשבועות הקרובים אמור להיחתם גם ההסכם שאמור להיטיב עם הסייעות בגני הילדים וזאת תוך הגדלת שכרן ושיפור תנאי העסקתן.
בר דוד הצהיר כי ההסכם עם האוצר כולל גם את קיצור שבוע העבודה בישראל מ-42 שעות ל-40 שעות וזאת בשתי פעימות. הפעימה הראשונה תהיה באוקטובר הקרוב, אז שבוע העבודה יקוצר בשעה אחת והפעימה השנייה תהיה בספטמבר 2024.