בלעדי
כאל ואיסתא יקימו פלטפורמה משותפת להזמנת מלונות
עם ההתאוששות במספר הישראלים שיוצאים לחו"ל, כאל ואיסתא ינסו להתחרות בענקיות הזרות שפועלות בתחום הזמנת המלונות - בוקינג ואקספדיה – בשוק שמוערך במיליארד שקל בשנה. איסתא מגיעה למיזם אחרי שנפל השת"פ עם אל על
כאל ואיסתא מקימות פלטפורמה חדשה להזמנת מלונות, כך נודע לכלכליסט. מטרת הפלטפורמה היא להתחרות בענקיות הזרות שפועלות בתחום - בוקינג ואקספדיה – שהיקף ההזמנות שישראלים מבצעים דרכן בשנים רגילות שבהן אין אירועי מלחמה או מגיפה, מוערך בכמיליארד שקל בשנה. שיעור הבעלות של כל צד בפלטפורמה נמצא עדיין במשא ומתן.
כיבוש לבו ושינוי הרגלים של הצרכן הישראלי, שרגיל להזמין דרך בוקינג ואקספדיה כברירת מחדל, אינו אתגר פשוט. כאן נכנסת לתמונה כאל, שלה 3.72 מיליון כרטיסי אשראי פעילים, והיא צפויה להציע הטבות והנחות שפרטיהן עדיין לא ידועים, במטרה להגדיל את השימוש בפלטפורמה.
ערך מוסף מסוים לצרכן הישראלי מכך שתוקם פלטפורמה ישראלית הוא שבשונה מהמצב בבוקינג ובאקספדיה, שירות הלקוחות יינתן בעברית. סביר שגם היצע המלונות יותאם לביקוש הישראלי, וכן גם לעובדה שאיסתא בעצמה מחזיקה בכמה מלונות. היצע המלונות בפלטפורמה יעמוד על מאות מלונות, ביניהם יכללו 15 מלונות בבעלות איסתא: 4 מלונות בארץ – מלון כרמים באיזור ירושלים, איילה באיילת השחר, נפטון באילת ומלון אינק בתל אביב, וכן 11 מלונות בחו"ל, רובם בקפריסין וביוון.
התזמון אינו מקרי: בחודשים האחרונים נרשמה התאוששות במספר הישראלים שיוצאים לחו"ל. זאת, בעקבות הרגיעה היחסית במצב הביטחוני, שהביאה לחזרתן של חברות תעופה זרות לפעול בישראל, וכן הכרזתן של חברות נוספות כי ישובו לפעול בישראל בחודשים הקרובים. בפברואר האחרון כ־519 אלף ישראלים נסעו לחו"ל - כ־50% יותר מפברואר 2024, וכ־8% פחות מפברואר 2023.
המגמה ארוכת השנים היא של עלייה מתמשכת במספר הישראלים שטסים לחו"ל. המגמה נקטעה פעמיים בשנים האחרונות: לאחר התפרצות נגיף הקורונה, ולאחר פרוץ מלחמת השבעה באוקטובר. מאז הקיץ האחרון חלה התאוששות, וההערכה היא שככל שהמצב הביטחוני לא יורע, היא תימשך, וחברות כרטיסי האשראי כבר דיווחו על עלייה משמעותית בהזמנות של טיסות ומלונות בחו"ל לקיץ הקרוב.
באיסתא ובכאל ינסו ליהנות מחזרתה של מגמת העלייה. הכנסות כאל מעמלות חו"ל (מרכישות כרטיסי אשראי במטבע זר), הסתכמו ב־2024 ב־220 מיליון שקל, עלייה של 10% לעומת 2023. כאל היא חברת כרטיסי האשראי היחידה שהכנסותיה מעמלות חו"ל התאוששו במלואן מפרוץ המלחמה.
התאוששות איסתא מפרוץ המלחמה עדיין לא מלאה: הרווח שלה ממגזר התיירות הסתכם ב־2024 ב־79 מיליון שקל, לעומת 36 מיליון ב־2023 ו־85 מיליון ב־2022.
בשנה האחרונה חתמה החברה על הסכם עם ישראייר, שלפיו היא תרכוש 10% מהמושבים בטיסות לחו"ל בחמש השנים הקרובות. הסכם זה נחתם לאחר שמיזם משמעותי אחר של איסתא נפל: החברה אמורה היתה להקים חברת תיירות עם אל על, כשאיסתא אמורה היתה להחזיק ב־40% ממנה. עם זאת, לאחר שבדיקתה של רשות התחרות התארכה, כשברקע גם חשד לניצול של אל על את מעמדה כמונופול בזמן המלחמה, אל על החליטה לוותר על ההסכם.
זה אינו שיתוף הפעולה הראשון של כאל עם חברה שעיקר פעילותה מושפע מענף התיירות: באמצעות החברה הבת דיינרס קלוב ישראל, מנפיקה כאל עם אל על את כרטיס Fly Card, המשמש למועדון הנוסע המתמיד של החברה, ושנחשב לאחד ממועדוני הכרטיסים המרכזיים בארץ. באופן דומה, החברה הקימה גם את מועדון Miles&More עם חברת התעופה הגרמנית לופטהנזה. עם זאת, במקרה הנוכחי שיתוף הפעולה שונה, שכן כאל לא מקימה מועדון כרטיסים אלא פלטפורמה שתהיה נגישה לכלל הצרכנים, ותציע הנחות לכלל לקוחות החברה. לחברה יש כבר פלפורמה עצמאית בתיירות חו"ל - Cal Travel - דרכה היא מציעה הנחות לאטרקציות וכן שוברי הנחה, ללא שיווק מלונות.
מכאל ומאיסתא לא נמסרה תגובה.