תשלום מזונות בתקופת הקורונה
תשלום מזונות בתקופת הקורונה
תקופת הקורונה מציבה אתגרים חדשים למשלמי המזונות. המצב הכלכלי הקשה במשקי בית רבים בישראל מקשה מאוד על משלמי המזונות
תקופת הקורונה מציבה אתגרים חדשים למשלמי המזונות. המצב הכלכלי הקשה במשקי בית רבים בישראל מקשה מאוד על משלמי המזונות. לאחרונה אנו עדים לתופעה חדשה של הגשת תביעות רבות להקטנת מזונות, לבתי המשפט.
גישתם של בתי המשפט היא כי הקורונה אינה מהווה שינוי נסיבות המצדיק שינוי בגובה המזונות ודוחים תביעות רבות להפחתת מזונות. בתי המשפט מנמקים את גישתם בכך שהקורונה היא מצב נתון שאיתו כולם חיים ואמורים להתמודד.
יחד עם זאת לדעתי אין מקום לדחות באופן גורף תביעות להקטנת מזונות עקב ירידה בהכנסות או הפסקת עבודה בגלל הקורונה, זאת מאחר שחלק ממשלמי המזונות שאיבדו את מקום עבודתם ו/או הכנסותיהם ירדו בצורה משמעותית נמצאים במצב שאין להם אפשרות לשלם את סכומי המזונות שנקבעו לפני תחילת הקורונה. לכן אין מקום להתעלם מטיעון זה, שהינו טיעון כבד משקל. התעלמות גורפת מהטיעון הנ"ל פוגעת קשה בחלק ממשלמי המזונות עד כדי חשיפה להליכי להוצאה לפועל על לא עוול בכפם עקב אי יכולת לשלם מזונות. מצב עניינים שכזה עלול אף לגרום לסחרור כלכלי אצל הבעל ובסופו של דבר להעיב על כל היחסים מול הגרושה והילדים.
הפתרון למצב שנוצר הוא לבדוק כל מקרה לגופו ולבצע את האיזון הראוי תוך התחשבות בעובדה שישנן גם נשים רבות שמצבן הכלכלי נפגע עקב הקורונה ויש לקחת גם עובדה זאת בחשבון. אם למשל ההכנסה של משלם המזונות נפגעה לתקופה בלתי ידועה, לדוגמה עקב פיטורין, ולעומת זאת מצבה הכלכלי של הגרושה לא נפגע כלל אזי יש להתחשב במקרה כזה. אך לעומת זאת אם שני הצדדים נפגעו כלכלית לתקופה בלתי ידועה לא בטוח שצריך להוריד את דמי המזונות. על כן אין להתעלם מהסיטואציה שנוצרה, ועל שני הצדדים לבוא אחד לקראת השני על מנת לשמור על יחסים משפחתיים תקינים ולאפשר לשני הצדדים לעבור בשלום את התקופה המאתגרת של הקורונה.