סגור

הדו"ח נגד סמנכ"לית ברכבת על התעמרות בעובדים נגנז - תפרוש ותקבל מאות אלפי שקלים

ורד פרוינד חתמה עם רשות החברות על הסכם פרישה מרצון והיא צפויה לסיים את עבודתה בעוד כשלושה שבועות. בשנה שעברה הוגש נגד פרוינד דו"ח ביקורת עם תלונות אנונימיות הטוענות כי היא התעמרה בעובדים הכפופים לה ופעלה בניגוד עניינים. פרוינד טוענת כי מדובר בתלונות שווא שנועדו להזיז אותה מתפקידה

סמנכ"לית משאבי האנוש ברכבת ישראל, ורד פרוינד, חתמה עם רשות החברות על הסכם פרישה מרצון. פרוינד צפויה לסיים את עבודתה בעוד כשלושה שבועות ובמסגרת ההסכם תזכה בסכום של כ-700 אלף שקל על סיום עבודתה.

פרוינד עבדה ברכבת מ-2015 וכסמנכ"לית מ-2019, ומסיימת את תפקידה לאחר שהוגש נגדה דוח ביקורת עם תלונות אנונימיות הטוענות כי היא התעמרה בעובדים הכפופים לה ופעלה בניגוד עניינים. עם זאת, מנכ"ל החברה מיכה מייקסנר עדכן לפני כשבוע וחצי את רשות החברות כי לאחר בדיקה שנעשתה לא נמצא כי פרוינד פעלה בניגוד עניינים. כמו כן, בכירים ברכבת ששוחחו עם "כלכליסט" אמרו כי הדוח על ההתעמרות בעובדים נגנז וזאת מפני שאף עובד לא הסכים להתלונן על פרוינד באופן רשמי ובגלוי. בנוסף, מנכ"ל הרכבת מיכה מייקסנר מינה לפני מספר חודשים את השופטת בדימוס דינה אפרתי בכדי שתבחן את כלל התלונות על יחסי עבודה והתעמרות בעובדים בחברה, וביניהן את התלונות על פרוינד. ל"כלכליסט" נודע כי פרוינד התלוננה בעצמה על התעמרות מצד דירקטוריון החברה ויו"ר הדירקטוריון משה שמעוני.
1 צפייה בגלריה
מיכה מייקסנר מנכ"ל רכבת ישראל
מיכה מייקסנר מנכ"ל רכבת ישראל
מנכ"ל רכבת ישראל, מיכה מייקסנר
(צילום: אלעד גרשגורן)
במסגרת ההסכם נקבע כי לפרוינד ולהנהלת ודירקטוריון הרכבת לא יהיו תביעות או טענות המשך כלפי כל אחד מהצדדים, בין אם מדובר בטענות כספיות או טענות בנוגע לדברים שעלו בדוחות הביקורת.
בכירים אחרים ברכבת ששוחחו עם "כלכליסט" אמרו כי "היה דוח אליה והיא החליטה ללכת, יש 32 תלונות שלא נבדקו עליה כתוצאה מזה שהיא הולכת הביתה". לעומת זאת, לפי פרוינד וגורמים מהנהלת החברה, התלונות נגד פרוינד היו תלונות שווא שנועדו להזיז אותה מתפקידה. פרוינד הפנתה בעבר, וגם היום, אצבע מאשימה כלפי יו"ר החברה משה שמעוני וכלפי יו"ר ועד העובדים גילה אדרעי וטוענת כי אלו פעלו להדיח אותה ממניעים פוליטיים.