סגור

העליון דחה בקשת חיליק טפירו: בעל השליטה בקרן אור שקרסה ייכנס לכלא

השופט אלכס שטיין סירב לעכב את תחילת ריצוי עונש המאסר בן חמש השנים, שנגזר על טפירו שהורשע בהונאת משקיעים. שטיין: "הסבריו התמימים של טפירו נדחו מפאת חוסר אמינות"

שופט בית המשפט העליון, אלכס שטיין, דחה לפני החג את בקשתו של בעל השליטה בקרן אור, חיליק טפירו, לעכב את כניסתו לכלא עד אשר יוכרע הערעור שהגיש על הרשעתו בהונאת משקיעים.
על טפירו, שיחל לרצות את עונש המאסר ב-1 בנובמבר בכלא ניצן, הוטל עונש של 5 שנות מאסר לאחר שנקבע שביצע עבירות של גניבה בידי מורשה בסכום של כ-45 מיליון שקל, וכן קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות של כספי משקיעים בסך של כ-80 מיליון שקל, עבירות מנהלים בתאגיד, ועבירות של גיוס משקיעים ללא תשקיף, אשר הובילו לקריסת הקרן.
1 צפייה בגלריה
גזר דין חיליק טפירו
גזר דין חיליק טפירו
בעל השליטה בקרן אור חיליק טפירו בבית המשפט
(צילום: עמית שעל)
"סיכוי המערער להביא לביטול הרשעתו נראים לי נמוכים", כתב השופט שטיין. "הרשעתו בקבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, בגניבה בידי מורשה ובעבירות בתאגיד מושתתת על ממצאים עובדתיים ובכללם החלטת בית המשפט המחוזי בת"א (סגן הנשיא חאלד כבוב), לדחות את הסבריו התמימים מפאת חוסר אמינות. טפירו לא הצביע על טעמים ברורים ומשכנעים אשר עשויים להצדיק את התערבות ערכאת הערעור בממצאים אלה".
בהכרעת הדין קבע כבוב כי בשנים 2014-2012 גייסו טפירו ושותפו אמיר בירמן שעליו נגזרו שלוש שנות מאסר, באמצעות חברת ט.ב. מתקדמים בכספים בע"מ (בפירוק), כ-80 מיליון שקלים מכ-600 משקיעים. הגיוס נעשה ללא פרסום תשקיף כדין, אגב הבטחת תשואה גבוהה וידועה מראש ותוך הצגת מצגי שווא בדבר מאפייני ההשקעה. טפירו ובירמן התחייבו כי הכספים יושקעו בפרויקטים של תמ"א 38 ובאשראי חוץ בנקאי, אולם בפועל חלק ניכר מהכספים שימש לביצוע החזרים למשקיעים, למימון הוצאות תפעול, לצרכיהם האישיים של טפירו ובירמן וכן לשימושים נוספים שלא תאמו את המצג שניתן למשקיעים.
השופט כבוב קבע כי טפירו "ניצח בגאון על מערך גיוס הכספים של החברה והיה מעורה בפעילותה "עד השקל האחרון". כן ציין כי במעשיו של טפירו היה פן מחמיר שנבע מכך שהמשיך בפרסומים נרחבים והגדיל את מאגר הלקוחות הפוטנציאליים "חרף העובדה שלא הצליח לעמוד בהתחייבויותיו כלפי המשקיעים בתקופה הראשונה מבלי להמשיך ולגייס כספים ממשקיעים חדשים, על שום שלא ידע שובע ולא עצר לחשוב על משקיעיו".