חברת התשתיות הוותיקה "י.א.ד.י.ב הנדסה קבלנית" מבקשת צו עיכוב הליכים
חברת התשתיות הוותיקה "י.א.ד.י.ב הנדסה קבלנית" מבקשת צו עיכוב הליכים
הבקשה מגיעה לאחר שהחברה צברה חוב של כ-30 מיליון שקל. נטען כי במהלך למעלה מ-26 שנות פעילות ביצעה החברה מספר רב של פרויקטים בהיקפים אדירים של מאות מיליונים בתחום התשתיות
חברת התשתיות הוותיקה י.א.ד.י.ב הנדסה קבלנית מכפר סבא של איש העסקים דרור ברינבאום הגישה לבית המשפט המחוזי מרכז בקשה דחופה לעיכוב הליכים לשם גיבוש הסדר חוב לפי תיקון 4. זאת, לאחר שצברה חובות של כ-30 מיליון שקל. החברה מבקשת באמצעות עו"ד חן אמסטר ממשרד י. אמסטר ושות' למנות מנהל הסדר. השופטת מרב בן ארי הורתה לקבל את תגובת הממונה על חדלות פירעון עד מחר (ב').
מהבקשה עולה כי חברת י.א.ד.י.ב הנדסה קבלנית הינה חברה בעלת מוניטין רב שנים שהוקמה בשנת 1998, "ידועה במקצועיותה ומומחיותה בביצוע פרויקטים שונים בתחום התשתיות. החברה מבצעת פרויקטים רבים בהיקפים של מיליוני שקלים בעיקר עבור רשויות מקומיות, חברות כלכליות ותאגידי המים. בקשה זו מוגשת לאחר שהחברה נקלעה למצוקה תזרימית קשה בעקבות עיכובים רבים שארעו בפרויקטים בעיקר בתקופת הקורונה וכלה בתקופת מלחמת חרבות ברזל. הימשכות העבודות בפרויקטים מעבר למצופה, לצד התקורות הקבועות ועלויות המימון הגבוהות שנדרשו לצורך פעילותה השוטפת של החברה, הביאו לכך, כי החברה נקלעה למצוקת כספים קשה... לנוכח מצבת הנכסים ותזרים המזומנים עליהם נשענת בקשה זו, אין ולא יכול להיות חולק כי קיים בסיס איתן לגיבוש הסדר עם נושי החברה", נטען.
עוד נטען כי במהלך למעלה מעשרים ושש שנות פעילות, ביצעה החברה מספר רב של פרויקטים בהיקפים אדירים של מאות מיליונים בתחום התשתיות. מצוין כי החברה אשר מעסיקה כיום 16 עובדים, ביצעה פרויקטים גדולים בעיקר לרשויות מקומיות ובהן: עיריית רמת גן, עיריית חולון, עיריית הוד השרון, עיריית כפר סבא, עיריית בת-ים, עיריית תל-אביב, עיריית אריאל וכן לתאגידים גדולים כמו מי גבעתיים, מי בת ים, מי רמת גן וכו'. יחד עם זאת בעקבות משבר הקורונה שפקד את העולם אירעו עיכובים שונים בביצוע חלק מהפרויקטים – דבר שהביא לפגיעה משמעותית בכדאיות הכלכלית של הפרויקטים.
כמו כן נטען כי עם פרוץ מלחמת חרבות ברזל, נגרמו עיכובים משמעותיים נוספים בביצוע הפרויקטים באופן שהביא את החברה למצוקה תזרימית. יחד עם זאת מציינת החברה כי יש לה צבר הזמנות ו/או פוטנציאל ביצוע גדול מכוח הסכמי המסגרת הרבים אל מול הרשויות ותאגידי המים. "ברצון החברה להמשיך ולבצע את הפרויקטים כאשר ככל וההסדר המוצע יעבור, תוכל החברה להמשיך ולהשלים את ביצוע הפרויקטים הקיימים ולקחת פרויקטים חדשים באופן שישיב את החברה לפעילות ויניב בהכרח תועלת כלכלית לנושים", נטען.