סגור

כתבת בכירה באל-ג'זירה נהרגה בחילופי אש במחנה הפליטים ג'נין

לראשונה זה שלושה שבועות נכנסו לוחמי צה"ל למעוז ארגוני הטרור בצפון הגדה. במהלך הירי נפגעה העיתונאית הוותיקה שירין אבו עאקלה, המסקרת את המזרח התיכון בשני העשורים האחרונים. מקור הירי לא ברור, וצה"ל מתחקר את האירוע. באל-ג'זירה האשימו את ישראל במותה

שירין אבו עאקלה, כתבת ותיקה ומוכרת של רשת אל-ג'זירה בישראל ובגדה המערבית, נהרגה הבוקר (ד') במהלך חילופי אש שניהלו כוחות צה"ל עם חמושים פלסטינים במחנה הפליטים ג'נין. ברשת הטלוויזיה הלוויינית האשימו את ישראל בכך שלוחמי צה"ל היו אלה שירו בה. בצה"ל מתחקרים את האירוע.


העיתונאית שנפגעה בפלג גופה העליון פונתה לבית חולים מקומי, אך כעבור זמן קצר נקבע מותה. אבו עאקלה, שהייתה מאוד מוכרת בקרב ערביי ישראל ובעולם הערבי, סיקרה בשני העשורים האחרונים את מזרח ירושלים ואת הגדה המערבית.
2 צפייה בגלריה
מתוך תיעוד הקרבות במחנה הפליטים, הבוקר
מתוך תיעוד הקרבות במחנה הפליטים, הבוקר
מתוך תיעוד הקרבות במחנה הפליטים, הבוקר
(צילום מסך)
זו הייתה הפעם הראשונה זה שלושה שבועות שכוחות צה"ל נכנסו למעוז ארגוני הטרור בצפון הגדה. כוחות של יחידת דובדבן פעלו באזור למעצר מבוקשים. במהלך הפעילות החלו מחבלים ליידות מטענים ורימונים לעבר הכוחות שהשיבו באש. בחלק מהמקרים זוהו פגיעות, אין נפגעים בקרב כוחות צה"ל. בצבא טוענים כי כלל לא בטוח שהעיתונאית נפגעה מאש ישראלית.
דובר צה"ל מסר: "כוחות צה"ל, שב"כ ומג"ב פעלו במחנה הפליטים ג'נין, בסמוך לכפר בורקין ובמספר מוקדים נוספים ברחבי יהודה ושומרון על מנת לעצור חשודים בפעילות טרור. במסגרת הפעילות במחנה הפליטים ג'נין חשודים ביצעו ירי מסיבי לעבר הכוח והשליכו מטענים. הכוח השיב בירי. זוהו פגיעות. אין נפגעים לכוחותינו. נבדקת האפשרות כי נפגעו עיתונאים, ייתכן מירי חמושים פלסטינים. האירוע בבירור".
בכיר הרשות הפלסטינית חוסיין א-שייח אמר בעקבות מותה של אבו עאקלה: "פעם נוספת ישראל מבצעת פשע של השתקת המילה והרג האמת באמצעות כדוריה. תנחומינו לרשת אל ג'זירה על האבדה הגדולה".
חוסאם זומלוט, השגריר הפלסטיני בבריטניה, אמר: "כוחות הכיבוש הישראליים התנקשו בעיתונאית האהובה שלנו שירין אבו עאקלה בזמן שסיקרה את האכזריות שלהם בג'נין הבוקר הזה. שירין הייתה עיתונאית פלסטינית בולטת וחברה קרובה. עכשיו בטח נשמע על ה'דאגות' של ממשלת בריטניה והקהילה הבינלאומית".
על רקע שרשרת הפיגועים בתקופה האחרונה, שבהם נרצחו בתחומי ישראל 19 בני אדם, כינס ראש הממשלה נפתלי בנט בתחילת השבוע דיון ביטחוני. במהלך הדיון עלתה בין היתר אפשרות לערוך מבצע ממוקד בג'נין להתמודדות עם קיני המחבלים.
בתום הערכת המצב הביטחונית, הוסר אתמול הסגר שהוטל על יהודה ושומרון ביום הזיכרון, למעט על הכפר הפלסטיני רומאנה בנפת ג'נין, שבו מתגוררים המחבלים אסעד אל-ריפאעי וסובחי אבו שקיר, שני המחבלים שרצחו במוצאי יום העצמאות את אורן בן יפתח, בועז גול ויונתן חבקוק בעיר החרדית אלעד.
לעומת זאת, מעבר ארז שלא נפתח לכניסת פועלים פלסטינים לשטח ישראל מ-1 במאי נותר סגור לתנועת תושבי רצועת עזה עד להודעה חדשה. במהלך הסגר על עזה יתאפשר מעבר במקרים הומניטריים, רפואיים וחריגים בלבד ובכפוף לאישור מתאם פעולות הממשלה בשטחים. בהמשך השבוע תתקיים הערכת מצב נוספת בנושא.
2 צפייה בגלריה
שירין אבו עאקלה
שירין אבו עאקלה
שירין אבו עאקלה
(קרדיט: ללא)
ההחלטה להמשיך בסגר על עזה נועדה לשדר מסר למנהיג חמאס בעזה יחיא סינוואר: יש מחיר להסתה שלך, בין אם יש או אין קשר בינה לבין הפיגועים. כמו כן, יש הבדל משמעותי בין התגובה לגדה ובין התגובה לעזה. בעוד ביהודה ושומרון ישראל מבצעת מעצרים לצד פעולות קינטיות, בעזה ישראל בוחרת בענישה אזרחית.
ההחלטות האחרונות במערכת הביטחון סימנו גם בידול בתוך יהודה ושומרון: הכפר רומאנה בנפת ג'נין, שבו מתגוררים כאמור שני המחבלים שרצחו שלושה ישראלים באלעד נותר סגור. שאר תושבי הגדה יכולים לצאת לעבודה בישראל. כאן ההחלטה נובעת יותר מאינטרס ישראלי - לא רוצים לפגוע בענף הבנייה והחקלאות שזקוקים לעובדים האלה, ובמקביל רוצים לאפשר למי שלא מעורב בגל הטרור להמשיך לעבוד כרגיל.