סגור
ראש עיריית נתיבות יחיאל זוהר 18.2.24
ראש עיריית נתיבות יחיאל זוהר (צילום: הרצל יוסף)

בלעדי
אם אין ניסיון יש קשרים: קק"ל רוצה למנות מנהל פנימיה לשעבר ללוביסט בכנסת

 משה בנימין פרץ מועמד לתפקיד מנהל קשרי ממשל בקק"ל, למרות שהוא נעדר כל נסיון בפעילות מול הכנסת. הוא הומלץ ע"י יחיאל זוהר ראש עיריית נתיבות, שהוא גם אחד הפוקדים הגדולים בליכוד. גורמים המעורים בנושא אמרו לכלכליסט כי ידעו שההמלצה תהיה לבחור בפרץ בגלל קרבתו לזוהר

קק"ל מבקשת למנות את משה בנימין פרץ לתפקיד מנהל אגף קשרי ממשל שישמש כלוביסט של הארגון בכנסת. זאת למרות שפרץ (49), ששימוש בעבר מנהל פנימיה בבני עקיבא ויועץ ארגוני לגופים ציבוריים ופרטיים בנתיבות, נעדר כל נסיון בפעילות מול הכנסת. הוא הומלץ על ידי ראש העיר נתיבות יחיאל זוהר, שהוא אחד האנשים והפוקדים הגדולים בליכוד.
לליכוד ולשותפיו במפלגות הימין יש רוב בדירקטוריון קק"ל ועל כן, הדירקטורים יכולים לאשר את המינוי. דירקטוריון קק"ל צפוי לאשר המינוי ביום חמישי הקרוב. משכורת ראש האגף מוערכת ב-20-25 אלף שקל ברוטו בחודש, בתוספת רכב צמוד.
פרץ הומלץ לתפקיד על ידי ועדת המכרזים בראשות ממלא מקום המנכ"ל יובל ייני, המתמודד על משרת המנכ"ל הקבוע של הארגון.
למכרז ניגשו 95 מועמדים, מתוכם נפסלו 50 בשל חוסר התאמה. 40 עברו את תנאי הסף, מתוכם רק 3 זומנו לריאיון. בסיומו החליטה ועדת המיכרזים להמליץ על פרץ.
גורמים בקק"ל טוענים שלפי קורות החיים שלו שנשלחו אל חברי הדירקטוריון, הניסיון שלו קלוש לעומת מה שנדרש מלוביסט.
כך למשל בתנאי הסף נדרש "ניסיון של 5 שנים מתוך 10 האחרונות בהובלת תהליכים ומדיניות מול משרדי ממשלה וארגונים ציבוריים גדולים". אבל לפי קורות החיים שלו, בשנים 2013-2015 הוא שימש כמנהל תפעול בתאגיד אופק בקריית גת. בתאגיד זה עסק בין היתר ב"הגשת בקשות והצגת תוכניות מול ארגונים עסקיים, קרנות, משרדי ממשלה, וגופים ציבוריים".
לדברי הגורמים בקק"ל תאגיד אופק הוא תאגיד עירוני קטן וזניח של עיריית קרית גת בתחום התרבות.
עוד צויין בקורות החיים כי מאוגוסט 2016 ועד אוגוסט 2018 שימש כיועץ ארגוני לגופים ציבוריים ופרטיים ומקום עבודתו היה בנתיבות. לא מוזכר בתפקיד הזה פעילות שלו מול משרדי ממשלה.
מאוגוסט 2019 ועד אוגוסט 2021 שימש כמנהל מכללת עמל הישגים באשדוד. הגורמים תהו איזה תהליכים ומדיניות יש למנהל סניף מקומי-עירוני של רשת חינוך להוביל מול משרדי ממשלה? בקורות החיים שלו נכתב שהיו לו התקשרויות עם משרדי הממשלה. לדברי הגורמים התקשרויות זה לא תהליכים ולא מדיניות.
בשנתיים האחרונות עבד פרץ בחברת "בנוי התיכון" בתור מנהל מתחמי התחדשות עירונית. לדברי הגורמים ייתכן ש עבד מול המינהלת להתחדשות עירונית במשרד השיכון והבינוי או מול רפרנט בוועדה מחוזית.
זאת ועוד, בתיאור משרה כתוב כי מנהל האגף יעסוק בריכוז פעילות קק"ל מול הכנסת, גופי ממשל ורשויות אחרות במטרה לייצר יכולת השפעה ארוכת טווח בקרב קובעי המדיניות ומקבלי ההחלטות בנושאים הקשורים לקק"ל. כמו גם, ניהול ממשק עבודה מקצועי ושוטף בין קק"ל לבין גופי הממשל והכנסת ובכלל זה הנגשת מידע, השתתפות בועדות, סיוע ומענה לגופי ממשל, קידום חקיקה רלבנטית בכנסת ועוד.
חרף זאת, בקורות החיים שהגיש פרץ לא מצויין ממשק עבודה ופעילות מול הכנסת, או מול משרד האוצר. חלק גדול מעבודת הלובינג של קק"ל בשנים האחרונות התרכזה בעבודה מול משרד האוצר, וועדת הכספים והכלכלה של הכנסת.
יצויין שבעבר שכרה קק"ל את משרד הלובינג החיצוני גורן עמיר ומאוחר יותר את משרד הלובינג גלעד. אבל כעת, מבקשים בקק"ל לאייש את המשרה בבעל תפקיד בתוך האירגון.
מקק"ל לא נמסרה תגובה עד רגע זה.