סגור
הנחת צינור גז טבעי ב מרכז הארץ של חברת נתגז
הנחת צינור גז טבעי של חברת נתגז במרכז הארץ (צילום: נתגז )

גם בעליון: נדחתה העתירה על מחיר הגז הטבעי

בשנת 2014 הוגשה עתירה כנגד השותפות במאגר תמר בטענה שמחיר הגז הטבעי הנמכר לחברת החשמל גבוה מהמקובל בעולם, וזה יתגלגל גם לצרכנים בתעריף החשמל. הדיון בתביעה תם לאחר ששופטי העליון המליצו למשוך את הערעור - העותרים לא יישאו בהוצאות המשפט

לאחר המלצת שופטי העליון למשוך את הערעור, מגישי הערעור עשו זאת וכך תם הדיון בנושא התביעה הייצוגית על מחיר הגז הטבעי בישראל, שלטענת העותרים היה מופרז. בהחלטה נקבע, בהסכמת הצדדים, כי העותרים לא יישאו בהוצאות המשפט.
בשנת 2014 הגיש משה נזרי עתירה כנגד החברות השותפות במאגר תמר בטענה שמחיר הגז הטבעי הנמכר לחברת החשמל גבוה מהמקובל בעולם, והמחיר הגבוה יתגלגל לצרכנים בתעריף החשמל. לפני כשנה וחצי, בשנת 2021, החליטה שופטת המחוזי שטמר כי על אף שמחיר הגז הטבעי בישראל היה גבוה מהמקובל בעולם, ההחלטה נעשתה לאחר אסדרה של הגורמים המקצועיים בממשלה והנושא מורכב מדי לדיון במסגרת תביעה ייצוגית בבית המשפט. אתמול נדון הערעור בבית המשפט העליון, כאשר המערערת היא אלמנתו של ניזרי, מיכל.
העתירה הוגשה נגד נובל אנרג'י (שנרכשה מאז על ידי שברון), ישראמקו ודור חיפושי גז, שיוצגו על ידי עורכי הדין צבי אגמון, יונתן קהת וחנן סידור ממשרד אגמון ושות'. את דלק קידוחים יצגו עו"ד ראובן בכר, טל אייל-בוגר וברק גליקמן, ואת תמר פטרוליום יצגו עורכי הדין ניר כהן ואמיר בן ארצי.
בזמן שהוגשה העתירה מחיר הגז הטבעי אותו שילמה חברת החשמל אכן היה גבוה מזה המקובל בעולם. לטענת העותרים, המחיר הנהוג בעולם לגז טבעי היה 2.34 דולר ליחידת חום (בשנת 2014) לעומת כ-5 דולר אותה שילמה חברת החשמל. עם זאת, מחירי הגז הטבעי בעולם זינקו מאז, בעיקר לאחר תחילת המלחמה באוקראינה.