בניגוד למגמה בעולם: יוון עוברת לשבוע עבודה של 6 ימים
בניגוד למגמה בעולם: יוון עוברת לשבוע עבודה של 6 ימים
שבוע העבודה המסורתי של 40 שעות יוארך ל-48 שעות - פרט לעובדים בתחומי המזון והתיירות. ביוון מוחים: "צעד גדול אחורה" עבור ציבור עובדים שכבר עובד הכי הרבה שעות באיחוד האירופי
בניגוד למגמה בעולם, יוון השיקה שבוע עבודה חדש של שישה ימים. התקנה, שנכנסה לתוקף אתמול (ב'), תקפה לחלק מהסקטורים במשק ונועדה להגדיל את הפרודוקטיביות והתעסוקה במדינה.
השינוי הוא חלק מרפורמה נרחבת יותר בחוקי העבודה, שאושרה כבר בשנה שעברה, ובמסגרתו עובדים של חברות פרטיות המספקות שירותים מסביב לשעון יקבלו את האפשרות לעבוד שעתיים נוספות ביום או משמרת נוספת של שמונה שעות. פירוש הדבר כי שבוע העבודה המסורתי של 40 שעות יוארך ל-48 שעות. עם זאת, עובדים בסקטורי שירותי המזון והתיירות אינם נכללים ביוזמה.
הממשלה בראשותו של קיריאקוס מיצוטאקיס טענה כי המהלך הוא גם "ידידותי לעובדים" וגם מכוון לעידוד צמיחה. הוא נועד לתמוך בעובדים שלא מקבלים תגמול הולם עבור שעות נוספות. עם זאת, איגודי העובדים וחברי האופוזיציה הביעו ביקורת נוקבת נגד המהלך. כך, גיורגוס קטסמבקיס, מרצה למדעי המדינה באוניברסיטת לאובורו בבריטניה, טען כי מדובר ב"צעד גדול אחורה" עבור ציבור עובדים שכבר עובד הכי הרבה שעות באיחוד האירופי.
לפי נתוני ה-OECD, ב-2022 עבדו ביוון בממוצע 1,886 שעות, זאת בעוד הממוצע בארה"ב עמד באותה שנה על 1,811 שעות ובאיחוד האירופי על 1,571 שעות. "זה מגוחך ויוצא נגד המעבר לשבוע עבודה של ארבעה ימים שמרבית המדינות המתורבתות מקדמות", אמר ל-CNBC ג'ון או'בריאן, מרצה למשפט אירופי באוניברסיטת מיינות' באירלנד.
דו"ח שפורסם השנה מצא כי מעבר לארבעה ימי עבודה בשבוע מטיב עם העובדים והארגון, ומרבית החברות שהשתתפו בניסוי הפכו את המעבר לקבוע.