בלעדימשרד התקשורת מפחית את דמי השימוש בתשתיות של בזק
בלעדי
משרד התקשורת מפחית את דמי השימוש בתשתיות של בזק
המשרד יפרסם שימוע עם הצעה להוריד ב־44% את דמי השימוש בסיבים של בזק החל מ־1 באפריל. לאחר מכן יחולו הפחתות נוספות על בסיס לימוד של תוצאות המהלך. ככל הידוע, חברת הייעוץ אקסון המליצה על הפחתה גדולה יותר מזו שנקבעה
משרד התקשורת יוצא למהלך של הוזלת דמי השימוש של חברות תקשורת בתשתיות סיבים של בזק. ל"כלכליסט" נודע כי ההחלטה היא להפחית את דמי השימוש החודשיים מ־446 שקל לקילומטר ל־250 שקל. במסגרת ההליך יפורסם שימוע לציבור עם הצעה להוזיל את דמי השימוש כבר ב־1 באפריל.
מדובר בהפחתה מיידית של 44%, שתהיה בתוקף עד יוני 2025. לאחריה יבוצעו הפחתות נוספות שייקבע על בסיס עבודת מינהל הכלכלה במשרד התקשורת, שתבוצע בשנה הקרובה.
משרד התקשורת שכר את שירותיה של חברת הייעוץ הבינלאומית אקסון. הוא העביר לה עבודה עם המלצות על המחירים המופחתים שתקבל בזק. ככל הידוע, המחירים שעליהם המליצה אקסון היו נמוכים יותר. למרות זאת מדובר בהפחתה ראשונה בסדרה שמובילים שר התקשורת שלמה קרעי, מנכ"לית המשרד ענבל משש וסמנכ"ל בכיר ומנהל מינהל הכלכלה במשרד התקשורת אלעד מקדסי.
תשתית תקשורת פיזית של קנים מופעלת כיום בידי בזק לבדה. תנאי הגישה לתשתיות אלה אמורים להשפיע על התמריץ לחברות אחרות בתחום להניח תשתיות עצמאיות שיתחרו בבזק במהלך שאמור להוביל להוזלת העלויות גם לצרכן הסופי, בעיקר בבנייה רוויה.
רפורמת השוק הסיטונאי איפשרה את פתיחת שוק תשתיות התקשורת לתחרות – לאחר שאלו עברו לידיים פרטיות עם ההפרטה של בזק. על פי המודל, בזק מחויבת לאפשר למתחרות (כמו סלקום ופרטנר) לעשות שימוש בתשתיות החברה – בתמורה לתשלום קבוע שמתעדכן אחת לשלוש שנים במשרד התקשורת. התעריפים שנקבעים במשרד התקשורת הם תעריפים מקסימליים.
לא מדובר בתעריף אחד, אלא במה שמכונה "סולם השקעות", שבו לכל שירות שבזק מספקת לחברות התקשורת האחרות נגבה תעריף אחר. כך למשל אם חברה רוצה להשתמש בתשתית בזק בצורה מלאה, כולל כבלים, היא תשלם תעריף אחר לעומת שימוש בתעלות הבטון של בזק ופרישה עצמאית של כבלים.