סגור

משרד המשפטים מקדם: כהונתם של בעלי תפקידים במשק תוארך עד ינואר, החלטות מנהליות יוקפאו

תזכיר חוק של משרד המשפטים מציע להקפיא את המצב במשק עד 7 בינואר. עוד מוצע כי דירקטוריונים של חברות ממשלתיות יוכלו לקבל החלטות בעניינים חיוניים בהרכב חלקי. בתוך כך, נציבות שירות המדינה הורתה למשרדי הממשלה להקפיא את פרסום המכרזים לפחות עד לסוף אוקטובר

משרד המשפטים מציע להאריך אוטומטית את כהונתם של בעלי תפקידים שונים בחברות ממשלתיות, בחברות ציבוריות ופרטיות, בשותפויות ובאגודות עד ינואר 2024 בשל המלחמה. כך עולה מתזכיר חוק שפרסם המשרד.
משרד המשפטים מציע כי כל המועדים לקבלת ההחלטות מינהליות של משרדי הממשלה בתחומים מסוימים – בהם אומנה לילדים, התכנון והבנייה ובתי דין מינהליים - יוקפאו עד 7 בינואר. עוד מוצע בתזכיר כי דירקטוריונים של חברות ממשלתיות יוכלו לקבל החלטות בהרכב חסר או קטוע, בכל הנוגע לעניינים חיוניים שאינם סובלים דיחוי. כמו כן, כוללת הצעת החוק הוראות הנוגעות לדחיית מועדים ולהארכת תקופות כהונה בחברות ציבוריות ופרטיות, בשותפויות מוגבלות ציבוריות ובאגודות שיתופיות; כמו גם לדחיית מועדים ולהארכת תקופות בתחום.
על פי דברי ההסבר בהצעת החוק, בשל המלחמה וגיוס המילואים המקיף של כ-300 אלף אזרחים, "היבט אחד שמקשה על המגזר הציבורי והפרטי כאחד הוא העובדה כי בחיקוקים רבים קבועים לוחות זמנים קשיחים לביצוע פעולות, למתן החלטות מינהליות ולפקיעת תוקף כהונתם של בעלי תפקידים שונים, שיש קושי לעמוד בהם בעת הזו. במטרה לאפשר הן לרשויות הציבוריות והן לאוכלוסייה בישראל להמשיך לתפקד באופן תקין בתקופה זו, מוצע בתזכיר חוק זה הסדר שעניינו דחייה של המועדים לקבלת החלטות מינהליות מסוימות וכן דחייה של המועדים לביצוע פעולות רבות של אזרחים מול הרשויות הציבוריות".
בתוך כך, נציבות שירות המדינה הורתה למשרדי הממשלה להקפיא את פרסום המכרזים לפחות עד לסוף אוקטובר, וייתכן כי תקופה זו תתארך אף יותר. עוד נקבע כי במקרה שיש דרישה לאייש משרה חיונית בדחיפות - יש לבחון דרכי איוש חלופיות לטובת מתן מענה מהיר ומידי כמו מינוי בפועל, הטלת מטלה על עובד ועוד.
עוד הוסבר כי הליכים לאיוש משרות זמניות, משרות סטודנטים בהליך של מילוי מקום אין צורך באישור של הנציבות וההחלטה נתונה לשיקול דעתו של האחראי במשרדי הממשלה.
לגבי מכרזים פנימיים ובין משרדיים, שלגביהם, המועמדים אמורים לעבור לשלב של כינוס ועדת המיכרזים הדבר נתון לשיקול דעתו של האחראי בכוח האדם במשרד הממשלתי ובדחיפות לצורך באיוש המשרה. כיום ישנם 206 מכרזים פנימיים שיצאו לדרך, ולהם ניגשו 624 מועמדים. מכרזים בינמשרדיים - 74 שבהם מתמודדים 691 מועמדים. מכרזים בין-ממשלתיים בכירים - 38, עם 303 מתמודדים.
לגבי מכרזים פנימיים שכבר החלו, על נציג המשרד לבדוק עם המועמדים על מצבם. במידה שאחד המועמדים לא יכול להופיע בפני ועדת המכרזים בשל סיבה בזיקה ישירה למצב הלחימה ובכלל זה גיוס למילואים או כל מקרה אשר בשגרה מונע את כינוס הוועדה (לידה, מחלה, אישפוז) יש לדחות את כינוס הוועדה עד להנחיות חדשות שינתנו לרבות במצב שבו לא ניתן להשיג טלפונית את מי מבין המועמדים. לא ניתן להסיר מועמדות של מועמד בשל היעדר זמינותו.