סגור

פרסום ראשון
החברה שהייתה על סף הנפקה נקלעה לקשיים: צו עיכוב הליכים לש.א.ח.פ הנדסה

לחברה הוותיקה המשווקת מוצרים לענף הבנייה והתשתיות חובות של עשרות מיליוני שקלים, מתוכם 21 מיליון שקל לבנק הפועלים ו-11 מיליון שקל למרכנתיל. בימים האחרונים החלו לחזור אליה שיקים, מה שגרם לנושיה לצבוא על משרדיה ועורר אצלה חשש כי ישתלטו על נכסיה. ב-2021 פרסמה החברה תשקיף לקראת הנפקה, שבסוף לא יצאה לפועל

צו עיכוב הליכים ניתן בבית משפט השלום המחוזי בחיפה לקבוצת ש.א.ח.פ הנדסה. הקבוצה נקלעה למצוקה כלכלית חריפה וביקשה את הגנת בית המשפט.
השופטת בטינה טאובר, סגנית נשיא בית המשפט המחוזי בחיפה, קיבלה את בקשה החברה שהוגשה באמצעות עו"הד חובב ביטון וביאנה וינוקורוב, וקבעה כי עיכוב ההליכים יכלול הליכי גבייה, הוצאה לפועל ומימוש נכסים או שעבודים נגד הקבוצה ובעליה, החברות ברי מרדכי וברי אוריאל.
ש.א.ח.פ היא קבוצת חברות ותיקה העוסקת ביבוא, שיווק והפצה של מוצרים להולכת זורמים לענפי הבנייה והתשתיות, ביוב, ניקוז ומערכות כיבוי אש. החברה שהוקמה ב-1985 מעסיקה 59 עובדים ומשרתת 300 לקוחות בשוק המוסדי והפרטי, ביניהם אלקטרה, שיכון ובינוי, אפקון, חברת החשמל, משרד הביטחון ועוד. החברה פועלת מקרית אתא, שם נמצא המטה שלה ומרכז לוגיסטי שמשתרע על 10,000 מ"ר, ומפתח תקווה, שם נמצא מרכז לוגיסטי קטן יותר שמשתרע על 2,500 מ"ר. החברה פרסמה תשקיף לקראת הנפקה ב-2021 אבל לא הוציאה אותה לפועל. בתשקיף פורסם כי הרווח הנקי שלה עמד על 6.5 מיליון שקל.
הקבוצה פנתה לבית המשפט המחוזי בחיפה באמצעות עו"ד חובב ביטון בבקשה דחופה למתן צווי הגנה זמניים, לאור קשיים כלכליים חמורים בהם נתקלה לאחרונה. לטענת החברה בבקשה שהגישה לבית המשפט, בימים האחרונים החלו לחזור שיקים של חברות הקבוצה עקב "אין כיסוי מספיק" (א.כ.מ). הבנקים המרכזיים עמם עובדת הקבוצה, בראשם בנק מרכנתיל דיסקונט ובנק הפועלים להם היא חייבת עשרות מיליוני שקלים, מסרבים לכבד את השיקים. החוב של החברה לפועלים עומד על 21 מיליון שקל ולמרכנתיל על 11 מיליון שקל. "שני הבנקים לא כיבדו שיקים של החברה ואיבדו בה אמון", נמסר בבקשה של החברה.
לפי החברה, החזרת השיקים שלא כובדו הביאה בסוף השבוע לצביאת נושים מרכזיים על משרדיה ומקשה על המשך פעילותה. היא חוששת מפעולות חד צדדיות של נושים נגד נכסי החברה, ולכן ביקשה את הגנת בית המשפט.
"הקבוצה נקלעה למצוקה תזרימית חריפה וקיים חשש כבד לפעולות ביזה והשתלטות נושים על נכסיה (מלאי מוצרים). בביזתם, חלילה, ייפגעו נושי הקבוצה, בראשם הנושים בדין קדימה והנושים מהמערכת הבנקאית בעלי השעבודים הצפים וצמצום סיכוייהם של החברות להשתקם", טענה החברה בבקשה לבית המשפט. בבקשה צוין כי בפברואר השנה רכשה החברה שטח של 38 דונם סמוך ליישוב קציר ב-6.5 מיליון שקל, ש-2 מיליון מהם שולמו.
בעלי החברה הם מרדכי ברי ואוריאל ברי, שכל אחד מהם מחזיק ב-50% מהמניות. מחזור ההכנסות שלה עמד ב-2023 על 80 מיליון שקל. אוריאל ברי כבר השקיע בשנה האחרונה מיליוני שקלים מכספו כדי לסייע לחברות במצוקתן, וגם ניסיון הנפקה לציבור מ-2021 לא צלח והיא ביקשה מבית המשפט למנות נאמן לניהול פעילותה. לקבוצה גם חשיפה קטנה יותר למזרחי-טפחות, הבינלאומי ובנק לאומי.