ביהמ"ש נעתר לקבוצת שרגא ברוש: הוציא צו עיכוב הליכים
ביהמ"ש נעתר לקבוצת שרגא ברוש: הוציא צו עיכוב הליכים
מדובר בצו ארעי עד החלטה אחרת, ומשמעותו היא שלא ניתן לפתוח בהליכים משפטיים נגד הקבוצה בראשותו של נשיא התאחדות התעשיינים לשעבר, שצברה חובות של כ-250 מיליון שקל
השופט אביגדור דורות מבית המשפט המחוזי בירושלים נעתר היום (ב') לבקשת קבוצת ברוש והוציא צו עיכוב הליכים ארעי עד החלטה אחרת. המשמעות היא כי לא ניתן לפתוח בהליכים משפטיים כנגד הקבוצה. כמו כן השופט קבע דיון ל־16 בדצמבר.
כפי שנחשף היום ב"כלכליסט", קבוצת מפעלי ברוש הגישה לבית המשפט בקשה דחופה לעיכוב הליכים בגין חובות בסך 248 מיליון שקל.החברות שביקשו באמצעות עוה"ד גיל הירשמן ועדי בראונשטיין עיכוב הליכים הן "י. ברוש שיווק ושירותים" ו"קבוצת מפעלי י. ברוש".
במקביל, 58 עובדים במפעל של קבוצת מפעלי ברוש בנוף הגליל הגישו לבית המשפט בקשה בהולה לתשלום משכורות. העובדים טוענים באמצעות עו"ד אופיר רונן כי "יש להורות לשרגא ויריב ברוש לשלם לעובדי קבוצת מפעלי ברוש תוך 48 שעות משכורת מלאה על חשבון משכורת נובמבר 2021".
עוד טוענים העובדים כי "החברה חייבת לעובדים כספים רבים ועובדי החברה נקלעו למצב כלכלי קשה ביותר לאור העובדה שלא קיבלו עד היום את משכורת נובמבר. כתוצאה מאי תשלום המשכורת העובדים חשופים בין היתר לביטול מסגרות האשראי שלהם בבנק, ביטול הוראות קבע לרבות תשלומי משכנתא, ביטול צ'קים שנמשכו על ידם, בעיה של שימוש בכרטיסי אשראי, לרבות שימושו באופן שוטף לצורכי מחיית משפחתם".
"לא היה טעם בהכנסת הכסף"
שרגא ברוש, לשעבר נשיא התאחדות התעשיינים ומבעלי קבוצת מפעלי ברוש, מסר בתגובה ל"כלכליסט": "העובדים תמיד בראש מעייני. מעולם במשך 44 שנים שאני תעשיין לא פיגרתי בתשלום משכורות. גם ביום חמישי האחרון הייתה לי כוונה להכניס כסף פרטי ולשלם משכורות, אך בשעה 11:30 קיבלתי מכתב מהבנק שכל כסף שייכנס מרגע זה לבנק ישמש לבנק לצמצום מסגרות. לכן לא היה טעם בהכנסת כסף שלא היה מגיע לעובדים. דיווחתי על כך מיד ליו"ר ההסתדרות במרחב. הודעתי לו שאני מקווה שעם קבלת הצו השבוע נוכל מיד לשלם משכורות. אותו דיווח נמסר גם ליו"ר הוועד".
לדברי ברוש הוא שוחח עם עובדי החברה. "הסברתי להם את הסיטואציה והבעתי את תקוותי שנקבל צו בימים הקרובים ונוכל לשלם לעובדים מיד. גם בבקשה לבית המשפט ביקשתי לטפל בדחיפות על מנת שנוכל לשלם לעובדים", אמר.
לאון פרץ, יו"ר מרחב עמקים צפוני בהסתדרות מסר בתגובה לדברי ברוש: "ההסתדרות רואה בחומרה את ההתנהלות של נשיא התאחדות התעשיינים לשעבר שרגא ברוש שבין היתר הלין את שכרם של העובדים בנוף הגליל".
כאמור, קבוצת ברוש הגישה בקשה לעיכוב הליכים לאחר שצברה חובות של 248 מיליון שקל. במסגרת הבקשה ביקשו החברות לאפשר לקבוצת ברוש לשלם את משכורות חודש נובמבר 2021 לעובדי החברות שלא קיבלו משכורות ביום שישי האחרון. על פי הבקשה, הדירקטורים והמנהלים בחברות הללו הם שרגא ברוש ואחיו יריב ברוש.
כמו כן החברות ביקשו לאשר לקבוצת ברוש לקבל מימון ביניים עד לסכום של 20 מיליון שקל מקרן טנא שצפויה להשקיע בקבוצה לצורך הפעלתן ושמירתן של החברות כ"עסק חי" בתקופת עיכוב ההליכים. הכסף הזה בכפוף לתנאים מסוימים עתיד להיות משולם גם לצורך משכורות. קבוצת ברוש ציינה כי הסדר החוב המוצע על ידה לנושיה מתבסס על השקעתה של קרן טנא. ההנחה היא כי ההשקעה תניב 50 מיליון שקל. בנוסף בעלי המניות יממשו/יפדו את רכושם האישי אשר שועבד למערכת הבנקאית והחוץ בנקאית (המדובר בדירות מגורים של בעלי השליטה ודירות של בני משפחתם) וכן מניות בחברת עושרד לשיווק גז אותה הקים ברוש עם עופר עיני, לשעבר יו"ר ההסתדרות.
במסגרת הבקשה צוין: "מניות עושרד ימומשו אף הן. המדובר בחברה אשר 32% מהונה מוחזק על ידי האחים ברוש ואשר צפויה להימכר לשלד בורסאי אשר יונפק בהמשך. בנק לאומי פתח לאחרונה תיק הוצאה לפועל למימוש מניות אלה. ההערכות הן כי ההסדר יניב כ־105 מיליון שקל (כ־50 מיליון ממניות קבוצת ברוש וכ־55 מיליון שקל מנכסים אישיים".
בקשת החברות הוגשה במסגרת תיקון לחוק המאפשר לחברות שנקלעו לקשיים בשל הקורונה לבקש עיכוב הליכים לצורך גיבוש הסדר נושים. במסגרת תיקון הקורונה הנהלת החברה ממשיכה לנהל את העסק ולא ממונה לו נאמן אלא מנהל הסדר עם סמכויות פיקוח.