סגור

בעקבות הביקורת: שטח המשרדים של דואר ישראל במודיעין יצומצם בחצי

הבוקר קיימה החברה ישיבת דירקטוריון בה הוצגו הצעדים הראשונים בתוכנית ההבראה, ביניהם צמצום ההנהלה מ-14 ל-8 חברים. במקביל, חברת הדואר הסינית דורשת מדואר ישראל להשיב לה מקדמה שמוערכת במיליוני שקלים

על רקע הביקורת בממשלה על משרדי הבכירים המפוארים של החברה במודיעין, דואר ישראל צפויה לצמצם בחצי את שטח המשרדים אותו היא שוכרת במודיעין, כך נודע לכלכליסט. לאחר הצמצום, חברת הדואר תשכור רק את אחד משני הבניינים השייכים לה במודיעין, שם יושב מטה החברה ומרכז הסחר המקוון שלה. התהליך מתבצע בליווי צמוד של רשות החברות הממשלתיות.



צעד זה מגיע יומיים לאחר שמנכ”ל החברה, דני גולדשטיין, הודיע כי יסיים את תפקידו, זאת על רקע המשבר בו מצויה החברה. הסמנכ”לים אבי בלו ודב פרימוביץ צפויים לעזוב אף הם.

1 צפייה בגלריה
מרכז הסחר המקוון של דואר ישראל ב מודיעין
מרכז הסחר המקוון של דואר ישראל ב מודיעין
מרכז הסחר המקוון של דואר ישראל במודיעין
(צילום: אוראל כהן)

הבוקר קיימה החברה ישיבת דירקטוריון בה הוצגו הצעדים הראשונים בתוכנית ההבראה. במסגרת התוכנית, הנהלת דואר ישראל תצטמצם ל־8 חברי הנהלה לעומת 14 חברים כיום, פעילות הבנק תאוחד עם שאר החברה ומערכי המיחשוב של הבנק והחטיבה הקמעונאית יאוחדו גם הם.
באותו עניין, צ’יינה פוסט, חברת הדואר הסינית, דורשת מדואר ישראל להשיב לה מקדמה שמוערכת במיליוני שקלים. מקור הדרישה הוא הליך שגרתי שמתבצע בין חברות הדואר החברות ב־UPU, ארגון הדואר העולמי. חברות הדואר נוהגות לשלם זו לזו במקדמות ולבדוק בדיעבד האם התשלום תאם לכמות ההתקשרויות בפועל. במידה והמקדמה איננה תואמת את היקפי הסחר – נדרש החזר.
הדרישה של צ’יינה פוסט אמנם אינה חריגה, אך היקפה גדול במיוחד. דרישה זו אינה מגיעה בזמן מתאים לדואר ישראל, שרשמה הפסד של 64 מיליון שקל בחציון הראשון של 2021, בהמשך להפסד של 643 מיליון שקל ב־2020.