שב"ס פועל להוספת 880 מקומות כליאה לאסירים ביטחוניים - בין היתר בקנטינות ובחדרי האוכל
שב"ס פועל להוספת 880 מקומות כליאה לאסירים ביטחוניים - בין היתר בקנטינות ובחדרי האוכל
בשירות בתי הסוהר דיווחו על קידום תוכנית "888" להוספת מקומות כליאה בתוך עשרה חודשים ובשבעה מתקנים ביטחוניים, על חשבון השטחים הציבוריים שבהם. כ-91% מהאסירים הביטחוניים כיום מוחזקים ללא תנאי מחיה מינמליים, ובשב"ס צופים שיתווספו השנה עוד כ-4,000 כלואים מיו"ש ו-2,000 מעזה
שירות בתי הסוהר (שב"ס) פועל להוספת כ-880 מקומות כליאה בשבעה מתקנים ביטחוניים על חשבון השטחים הציבוריים, כגון הקנטינה וחדרי האוכל. כך עולה מדיווח שב"ס לוועדה לביטחון לאומי בכנסת, לקראת דיון בפתרונות אפשריים למצב החירום בבתי הכלא לאור מבצעי המעצרים הנרחבים במסגרת מלחמת חרבות ברזל.
התוכנית זכתה לכינוי 888, לאור מקומות הכליאה שצפויים להתווסף להערכת שב"ס בתוך עשרה חודשים, והיא נכללת בתקציב המדינה לשנת 2024 שטרם אושר. "צפי הכליאה ששב"ס הגדיר הוא 6,000 עצורים בשנה הקרובה - 4,000 מיו"ש ו-2,000 מעזה", אמר בעבר יוסי מימון, ראש חטיבת מדיניות פנים המטה לביטחון לאומי, בדיון שנערך בוועדה.
על פי הדיווח הנוכחי לוועדה, כיום כ-91% מכלל האסירים הביטחוניים (8,207 אסירים) מוחזקים בתנאי מחיה שאינם עומדים בהחלטת בג"ץ – מרחב מחיה מינימלי וכן שינה על מיטה ומזרון – כמו גם כ-24% מכלל האסירים הפליליים (2,859 אסירים). בסך הכל למעלה מ-11,000 אסירים, כ-53% מכלל האסירים, הם ללא תנאי מחיה מינימליים שקבע בג"ץ.
"888 הוא פתרון מיידי, שהתוצאות שלו יהיו בשלב הראשון תוך ארבעה חודשים", אמר מימון בדיון בכנסת שהתקיים בחודש ינואר. "בנוסף, אנחנו בוחנים – ונצטרך לקבל את האישור של השר ושל שב"ס להקמת אגפי אוהלים נוספים לטווח המיידי".
לשאלת חברי הכנסת מדוע לא מקימים אוהלי כליאה, פתרון שנוסה במתקן קציעות, אמר מימון בדיון כי "התנאים הם לא תנאים סבירים, וגם האבטחה והשמירה על אסירים שאתה לא רואה אותם, שנמצאים באוהל 23 שעות ביום, מבחוץ, זה קצת יותר מורכב". הוא הוסיף כי "ההחלטה של הממשלה היתה להיפטר מהאוהלים ולהקים אגפים, וכרגע היא משתבשת. אנחנו כנראה ניאלץ לממש את הפתרון הזה של אוהלים לשלב הביניים המיידי כדי לקלוט את האסירים שייכנסו למתקני שב"ס".