סגור

פרטנר תשתמש בתשתית הסיבים האופטיים של IBC באזורים ללא פריסה

התשתית של IBC מבוססת על זו של חברת חשמל. פרטנר דיווחה כי התשתית העצמאית שפרסה מגיעה לכ-700 אלף משקי בית, ועתה עם ההסכם עם IBC היא תוסיף 730 אלף

פרטנר וספקית תשתיות הסיבים IBC-אנלימיטד הודיעו היום (א') על חתימת הסכם שיאפשר לחברת התקשורת להשתמש בתשתית הסיבים האופטיים של IBC כדי לספק שירותי אינטרנט ללקוחותיה. ההסכם מוגבל לאזורים שבהם פרטנר טרם פרסה את תשתית הסיבים האופטיים העצמאית שלה.
על פי נתוני פרטנר, התשתית העצמאית שפרסה מגיעה לכ-700 אלף משקי בית בכל רחבי הארץ, דרך שוק סיטונאי בזק, ועתה דרך שוק סיטונאי IBC היא צפויה להוסיף 730 אלף משקי בית ב-60 יישובים ברחבי הארץ, מקריית שמונה עד אילת. תשתית הסיבים של IBC מבוססת על תשתית התקשורת של חברת חשמל, כך שהפריסה שלה נרחבת למדי. עוד נמסר מפרטנר כי לחברה יש כיום מעל ל-200 אלף מנויי אינטרנט דרך סיבים אופטיים.
2 צפייה בגלריה
פריסת סיבים אופטיים של פרטנר
פריסת סיבים אופטיים של פרטנר
פריסת סיבים אופטיים של פרטנר
(צילום: יח"צ)
ההסכם מבסס את מעמדה של IBC כחברה סיטונאית שמתחרה בתשתיות הסיבים של בזק וסלקום. IBC כבר מספקת שירותי תשתית אינטרנט לספקיות תקשורת, לרבות סלקום, HOT, אקספון, אינטרנט רימון, טלזר ונוספות.
הקרב על הסיבים האופטיים מתחמם זה מספר שנים, בייחוד עם המעבר הנרחב לעבודה מהבית בעקבות התמשכות משבר הקורונה. עם זאת, אחת הביקורות העיקריות היא המחסור בתשתיות אינטרנט מהיר בפריפריה.
2 צפייה בגלריה
מישאל וקנין
מישאל וקנין
מישאל וקנין, יו"ר מיזם הסיבים האופטיים IBC
(צילום: אוראל כהן)
שילוב תשתיות IBC במסגרת השוק הסיטונאי מיועד לפתור את הבעיה הזו, אם כי ישנה עדיין בעיה שהפריסה של סיבים עדיין אקראית ומבוססת על פוטנציאל לקוחות מינימלי ולא על זמינות. כלומר החברות מחכות למינימום פוטנציאלי של לקוחות לפני שהן מחברות בניינים לסיבים.
עם זאת ההסכם צפוי לשמש כזרז לתחרות בין חברות התשתיות. כיום מעבר ל-IBC ובזק, גם הוט וסלקום מספקות אינטרנט מבוסס סיבים על תשתיות עצמאיות משלהן ועל תשתיות חכורות של בזק ו-IBC.