סגור
Dun's 100

הדירוג השנתי חושף: אלו חברות ההייטק שהכי טוב לעבוד בהן לשנת 2024

בזמן שהמשק וההייטק הישראלי מתמודדים עם משברים כלכליים, ביטחוניים ופוליטיים, דירוג החברות הטובות ביותר לעבודה בהייטק בישראל לשנת 2024 מבית דן אנד ברדסטריט מציג את החברות והסטארטאפים המובילים. הדירוג, אשר חוגג עשור לפרסומו הראשון, מגלה השנה מהפך בצמרת: Nvidia ישראל טיפסה למקום הראשון, ובכך דחקה את Microsoft, שניצבה בראש במשך חמש שנים, אל המקום השני.
הדירוג משקף את האתגרים הייחודיים של השנה האחרונה - שנה שסומנה בירידות חדות בהשקעות חיצוניות, השפעותיה של הרפורמה המשפטית ומלחמת חרבות ברזל, אשר פגעו ביציבות ובביטחון הכלכלי של ענף ההייטק המקומי. למרות זאת, חברות מסוימות הצליחו לשמר את מעמדן ואף להתרחב, להעסיק עובדים חדשים ולשפר את תנאי ההעסקה.
מתודולוגיית הדירוג: על מנת להרכיב את הדירוג השנתי, בוצע מחקר מעמיק שכלל סקרי עובדים ומנהלי משאבי אנוש. השאלונים כללו פרמטרים כגון איכות סביבת העבודה, תנאי העסקה, פיתוח קריירה ושימור עובדים, יכולת השפעה על הארגון, תרומה לקהילה, יציבות תעסוקתית ואיזון בין הבית לעבודה. השנה נוספה התייחסות מיוחדת להשפעות של המצב הביטחוני והכלכלי, כולל השפעת המלחמה על פעילות החברה ועל תחושת הביטחון של העובדים. כלל הממצאים שוקללו לדירוגים הסופיים אשר מציגים את החברות הבולטות ביותר בתחומן.
החברות המובילות לשנת 2024: בראש הדירוג ניצבת לראשונה Nvidia ישראל, אשר זינקה מהמקום השמיני שבו דורגה בשנה שעברה. בעקבותיה מדורגת Microsoft, שנפלה למקום השני לאחר חמש שנים של שליטה בצמרת. Monday הצליחה לשמר את מעמדה במקום השלישי, בעוד Palo Alto Networks צנחה מהמקום השני לרביעי. Salesforce, שדורגה בשנה שעברה במקום השישי, הצליחה להתקדם ולסגור את החמישייה המובילה.
בקטגוריית הסטארטאפים המובילים: הדירוג מחולק לקטגוריות ייעודיות לסטארטאפים, בהתאם לגודלם. בקטגוריית הסטארטאפים עם מעל 100 עובדים בולטת חברת Silverfort, אשר זכתה במקום הראשון לאחר גיוס הון משמעותי של 116 מיליון דולר ביוני 2024. במקום השני מדורגת חברת Pentera, ובמקום השלישי, נכנסה לראשונה Simply, שמפתחת אפליקציות ללימוד נגינה, שירה וציור. את החמישייה סוגרת NoTraffic, העוסקת בתחום תשתיות התחבורה.
בקטגוריית הסטארטאפים עם עד 100 עובדים מדורגת במקום הראשון חברת Loox, שפיתחה פלטפורמת Social Proof לשיווק דרך לקוחות קיימים. במקום השני נמצאת Theator IL, שמציעה פלטפורמת AI לתיעוד ניתוחים כירורגיים לטובת קבלת החלטות מושכלות. Kodem, שמספקת פתרון לניתוח התנהגות יישומים לצורך זיהוי סיכונים, סוגרת את שלושת המקומות הראשונים.
3 צפייה בגלריה
משרדי הייטק
משרדי הייטק
משרדי הייטק
( צילום: יח"צ)
מגמות בולטות בענף ההייטק: הדירוג השנה מצביע על עלייה משמעותית בחברות הפועלות בתחום פיתוח התוכנה (24% מהחברות המדורגות) ובתחום הסייבר (20%). מגמה נוספת שנרשמה היא כניסתן של חברות מתחום הבינה המלאכותית (AI) אשר עקפו ענפים מסורתיים כמו Gaming, Fintech ו-E-commerce. עם זאת, נרשמו מספר מגמות שליליות: רבים מהעובדים הביעו חוסר שביעות רצון בנוגע לאיזון בין הבית לעבודה, וציינו פערים במקומות ההכשרה והפיתוח לעובדים ללא ניסיון ובאפשרויות הקידום הפנימיות.

האתגרים והצעדים קדימה:

יעל בלגראי-כהן, מנהלת תחום ההייטק בדן אנד ברדסטריט, הסבירה כי ההייטק הישראלי ניצב כעת בפני קשיים כלכליים יוצאי דופן, שהחריפו עקב התרחבות הרפורמה המשפטית ומלחמת חרבות ברזל. לדבריה, "תעשיית ההייטק הישראלית נדרשת לתמיכה רחבה יותר מצד הממשלה על מנת לצלוח את כשלי השוק שנוצרו ולתמוך בחברות הנמצאות בסיכון. ההייטק בישראל מייצג אותנו במגזר העסקי הגלובלי, ולכן חיוני להבטיח את חוסנו".
3 צפייה בגלריה
יעל בלגראי-כהן
יעל בלגראי-כהן
יעל בלגראי-כהן
(צילום: ארבל וקנין)
בלגראי-כהן הוסיפה כי המלחמה הביאה לכך שעשרות חברות העבירו את הונן לבנקים מחוץ לישראל, והמצב הכלכלי הרעוע מגביר את הצורך בהתגייסות המדינה לתמוך בענף. "היכולת של ההייטק הישראלי לייצב את עצמו מחדש תושפע במידה רבה מהאופן שבו המדינה תתמוך בו בתנאים הנוכחיים," סיכמה.