לקראת הדיון בבג"ץ: המדינה לא מצליחה לחמוק מהדדליין
לקראת הדיון בבג"ץ: המדינה לא מצליחה לחמוק מהדדליין
הממשלה ביקשה בכל כוחה להימנע מהמצב הזה, שכן עמדת הייעוץ המשפטי לממשלה היא שרוב הגדלות הרמטכ"ל אינן חוקיות. ככל הנראה, זאת תהיה גם העמדה שהפרקליטות תציג בבג"ץ
לפני שבועיים העריך שר האוצר אביגדור ליברמן כי הממשלה תצליח להעביר בכנסת את החוק שמכשיר את הגדלות הרמטכ"ל לפנסיות הצבאיות, אך נכון להיום נראה שהזמן אוזל. אם בג"ץ לא יקבל את בקשת המדינה לדחות שוב את הגשת התצהיר שבו תוצג העמדה המשפטית שלה בנוגע לחוקיות של הגדלות הרמטכ"ל, ולא יסתפק בהצהרה כללית על כך ש"תהליך החקיקה מתקדם", הרי שיום שני הקרוב יהיה מכריע.
הממשלה ביקשה בכל כוחה להימנע מהמצב הזה, שכן עמדת הייעוץ המשפטי לממשלה היא שרוב הגדלות הרמטכ"ל אינן חוקיות. ככל הנראה, זאת תהיה גם העמדה שהפרקליטות תציג בבג"ץ. המשמעות היא שעמדת המדינה תהיה זהה לעמדת העותרים: כולם מסכימים כי נכון לעכשיו מדובר בכספים שמועברים ללא סמכות חוקית. במקרה כזה, יש סיכוי שבג"ץ יורה למשרד הביטחון להפסיק לשלם את הגדלות הרמטכ"ל עד להסדרת החקיקה. זו תוצאה בעייתית מאוד מבחינת המדינה, שכן אלפי שקלים ייגרעו מהפנסיה של פורשי צבא רבים.
קיימת האפשרות שעל אף שהמדינה תצהיר כי ההגדלות אינן חוקיות, בג"ץ ימצא דרך לתת הארכה נוספת למדינה ולאפשר למשרד הביטחון להמשיך ולשלם את ההגדלות עד להכרעה סופית. השופט יצחק עמית הגדיר את הדיון בהגדלות הרמטכ"ל כ"פצצה שמונחת לפתחנו", ולא בטוח שהשופטים ירצו לסכן את ידיהם בפירוקה.
תרחיש נוסף הוא שהמדינה תבחר להיתמם ולהגיש תצהיר ריק מתוכן, כלומר כותרת המסמך תהיה "תצהיר תשובה" אך בפועל תעדכן בהליכי החקיקה המתקדמים ולא תתייחס לטענות המשפטיות בצורה ישירה. או במילים ברורות יותר: הממשלה תצפצף על בית המשפט.