סגור
עדי עזרא איש עסקים מ בעלי ה שליטה ב נטו אחזקות
עדי עזרא. שווי השוק של נטו אחזקות עומד על 240 מיליון שקל

תקופת הנאמנות הסתיימה: עדי עזרא מקבל את החזקת המשפחה בנטו

המניות עברו מנאמנות משפחת עזרא ישירות לעדי בתום הסכם הנאמנות שנחתם לפני שמונה שנים. לפני ארבע שנים התפטר עדי מתפקיד יו"ר החברה מ"סיבות אישיות", ואביו דודי חזר לקחת את המושכות

ארבע שנים אחרי שעדי עזרא התפטר מתפקיד יו"ר דירקטוריון נטו אחזקות, הוא מקבל לידיו באופן ישיר 23.44% מהחברה. זאת בעקבות העברת המניות מידי נאמנות משפחת עזרא, בה עדי עצמו היה המוטב, ישירות לידיו. העברת המניות התבצעה עם תום תקופת הארכה להסכם הנאמנות שנחתם לפני שמונה שנים. שווי השוק של נטו אחזקות עומד על 240 מיליון שקל, לאחר צניחה של 81% מאז 2019.
עדי עזרא, בנו של דודי עזרא המכהן כנשיא ויו"ר הקבוצה, מונה ב־2009 ליו"ר החברה־הבת נטו מלינדה, ושנה לאחר מכן החליף את אביו דודי בתפקיד יו"ר נטו אחזקות, כשזה עבר לכהן כנשיא. בשנת 2016 העביר דודי עזרא את השליטה בנטו אחזקות לידי בנו באמצעות נאמנות. אלא שביולי 2019 עזרא הבן התפטר מתפקידו כיו"ר דירקטוריון נטו אחזקות, ואביו שב לתפקיד היו"ר. ההתפטרות, שנרשמה חודש אחרי שכהונתו כיו"ר הוארכה, נומקה בסיבות אישיות.
חצי שנה לפני התפטרותו נחשף ב"כלכליסט" כי דודי ועדי עזרא פעלו לאתר רוכש פוטנציאלי להחזקות שבידיהם, שעמדו אז על 57%, תמורת כמיליארד שקל, בזמן שהקבוצה נסחרה בבורסה בתל אביב לפי שווי של 1.14 מיליארד שקל. אלא שבתוך זמן קצר החברה שינתה מסלול ובחרה לממש נכסים, שהניבו למשפחה, יחד עם דיבידנדים שחולקו, את הסכום שביקשה ואף מעבר לכך, תוך כדי שהשליטה בחברה נותרה בידה.
חודשיים אחרי התפטרותו של עדי מכרה נטו אחזקות כ־20% ממניות נטו מלינדה ב־213 מיליון שקל. תשעה חודשים אחרי כן המשיכה משפחת עזרא לצמצם את החזקותיה בחברה התפעולית, ומכרה 8.59% ממניותיה בנטו מלינדה תמורת 90 מיליון שקל, וירדה לנתח של 49.75%. חודש קודם לכן מכרה את חלקה של נטו אחזקות (50%) בחברת סיטונאות הירקות והפירות ביכורי שדה דרום תמורת 215 מיליון שקל. שנה לאחר מכן, ביוני 2021, מכרה משפחת עזרא 3.3% ממניות נטו אחזקות לחברת נור יסכה, שבבעלות דוד מצסה, תמורת 40 מיליון שקל, והעניקה למצסה אופציה לרכישת 19.5% נוספים ממניות החברה תמורת 233.4 מיליון שקל. האופציה שניתנה לנור יסכה בעסקה מומשה על ידה בתוך שלושה חודשים, ונור יסכה עלתה להחזקה של 22.8% בנטו אחזקות בהשקעה כוללת של 273.4 מיליון שקל.
במקביל נהנתה משפחת עזרא מחלוקת דיבידנדים בהיקף של מאות מיליוני שקלים. באפריל 2019 חילקה נטו אחזקות דיבידנד בגובה 80 מיליון שקל; חמישה חודשים לאחר מכן חילקה החברה דיבידנד שמן יותר בגובה 130 מיליון שקל; את שנת 2019 חתמה עם דיבידנד בגובה 250 מיליון שקל; ובשנת 2020 חילקה החברה דיבידנדים בגובה של 280 מיליון שקל וכך גם בשנת 2021.
אלא שכעת מתמודדת החברה הן עם הרעה בתוצאות והן עם בקשה לתביעה נגזרת שהוגשה לפני כשלושה חודשים למחלקה הכלכלית בבית המשפט המחוזי בתל אביב. התביעה הוגשה בטענה שתמורת הפרמיה הגבוהה שקיבלה משפחת עזרא על המניות שמכרה למצסה, היא העניקה הטבות לספק שלה, שקשור לרוכש המניות, באופן שפגע בתוצאות הכספיות של החברה, בלי לאשר את הדברים כנדרש, ותוך ניצול לכאורה של פרצה בחוק החברות כדי לחמוק מקבלת האישורים הללו.
כמו כן לפני כחודשיים הודיעה רשות התחרות לנטו על כוונתה להטיל עליה עיצום כספי בגובה של כ־15 מיליון שקל בשל הפרה לכאורה של הוראות החוק המזון, ועוד עיצום כספי בגובה של כ־8.6 מיליון שקל בטענה שבמסגרת מענה לדרישת נתונים החסירה החברה מסמכים רלוונטיים למענה על הדרישה. נטו מסרה בהקשר זה כי פעלה במסירת המידע בליווי יועציה המשפטיים ובתיאום עמם, והיא סבורה כי אין כל בסיס לטענות הרשות וכי עומדות לה טענות מוצקות.