הצעת החוק של ביסמוט: "התקשורת לא תוכל לפרסם הקלטת אדם ללא הסכמתו"
הצעת החוק של ביסמוט: "התקשורת לא תוכל לפרסם הקלטת אדם ללא הסכמתו"
בהצעת החוק שהגיש העיתונאי לשעבר בועז ביסמוט הוא מבקש לתקן את חוק הגנת הפרטיות: "פרסום הקלטה של אדם ברבים הנוגעת למידע רגיש שלא בהסכמתו - תהווה פגיעה בפרטיות ובצנעת הפרט, ותיחשב עבירה פלילית"
כלי התקשורת לא יוכלו לפרסם הקלטה של אדם ללא הסכמתו - כך עולה מהצעת החוק שהגיש העיתונאי לשעבר וח"כ מטעם סיעת הליכוד בועז ביסמוט. משמעות הצעת החוק למעשה היא פגיעה בחופש העיתונות, שכן חשיפות עיתונאיות רבות מתבססות על הקלטות.
בהצעת החוק לתיקון חוק הגנת הפרטיות מבקש ביסמוט להוסיף שפגיעה בפרטיות "הינה מעשה של פרסום הקלטה של אדם ברבים, הנוגעת למידע רגיש - שלא בהסכמתו. לפי הצעתו, פרסום הקלטה של אדם ברבים בלא הסכמתו משמעותו עבירה פלילית. לדבריו, "הצעת החוק החדשה תבטא שפרסום הקלטה בעניינים רגישים ואינטימיים של אדם תיחשב פרסום שמהווה פגיעה בפרטיות ובצנעת הפרט".
ביסמוט ציין: "הגשתי היום תיקון להצעת חוק בה אני דורש לקבוע כי פרסום הקלטה של אדם ברבים יהווה עבירה פלילית. בעידן הטכנולוגי שבו אנו חיים כל אדם יכול להקליט שיחה בעלת תוכן רגיש ולפרסם אותה ברבים. התיקון לחוק יבטיח שפרסום הקלטה כזו ייחשב לפגיעה חמורה בפרטיות".
על הצעת החוק חתמו גם הח"כים שלום דנינו, שלמה קרעי, אופיר אקוניס וניר ברקת. מאחר ששלושת האחרונים מונו כשרים הרי שחתימתם מתבטלת.
מארגון העיתונאים והעיתונאיות נמסר בתגובה: "הארגון דוחה בכל תוקף את הצעת החוק של ח"כ בועז ביסמוט, המגבילה את חופש העיתונות ופוגעת בציבור הרחב. חלק מעבודתנו הוא פרסום הקלטות שלעתים חושפות את מה שגורמים שונים מעדיפים שיישאר בחדרי חדרים - מעסקאות אפלות ומושחתות ועד עוולות שנעשות כלפי חלשים - ילדים, קשישים ואוכלוסיות מוחלשות אחרות. מסירת הזכות לאישור, או איסור ההקלטה, בידי המוקלט היא מתן פרס למושחתים ולמחוללי עוולות. העובדה כי זו היא הצעת החוק הראשונה שמגיש מי שהיה עיתונאי שנים רבות ועורך ראשי של עיתון רב תפוצה היא מדהימה ולא תיאמן".