רשות החשמל מגדילה את הפיקוח על חברת החשמל
רשות החשמל מגדילה את הפיקוח על חברת החשמל
הרשות הוציאה מכרז לפיקוח על התוכנית להקמת רשת החשמל שתבצע חברת החשמל. לפי התוכנית שעלותה 21 מיליארד שקל, עד שנת 2030 המדינה תכפיל את מספר קווי המתח הגבוה, וכך תזרז הקמת פרויקטי אנרגיה מתחדשת
רשות החשמל מוציאה מכרז לחברה חיצונית שתפקח על קצב ההתקדמות והביצוע של חברת החשמל בהקמה ופיתוח של רשת החשמל. זאת על מנת להתמודד עם היקפי התוכנית לפיתוח הרשת של חברת ניהול המערכת נגה.
לפי התוכנית, שעלותה 21 מיליארד שקל, עד שנת 2030 תצטרך ישראל כמעט להכפיל את כמות קווי 400 (קווי מתח גבוה) - ולבנות עוד 706 ק"מ של קווים, בעוד כיום יש 794 ק"מ בלבד.
רשת החשמל בישראל עמוסה – מה שמוביל לעיכוב בהקמה של פרויקטי אנרגיה מתחדשת. הסיבה לכך היא שבעוד הפוטנציאל המרכזי בפרויקטים סולאריים הוא בדרום הארץ, בעיקר בנגב, היכן שיש שטחים רבים עליהם ניתן להתקין פאנלים סולאריים. עם זאת, עיקר הביקוש לחשמל הוא באזור גוש דן. לכן, חברת ניהול המערכת נגה הוציאה תוכנית בקיץ האחרון, שכעת נמצאת בהליכי שימוע – לפיתוח רשת החשמל.
הפיקוח על חברת החשמל הוא לא הגורם היחיד שמשפיע על בניית הרשת בישראל. בנאום בשבוע שעבר בכנס של המכון הישראלי לאנרגיה וסביבה, אמר שר האנרגיה ישראל כ"ץ, כי קושי מרכזי בפיתוח הרשת הוא הליכי התכנון שנמשכים יותר מעשור בגלל התנגדויות בוועדות התכנון ובנייה בלתי חוקית בנגב: "לדוגמא, שני קווי הולכה עוברים מעל מבנים שנבנו בניגוד לחוק. ההליך לבניית קו הולכה בישראל נמשך כעשור – והבנייה הבלתי חוקית יוצרת עיכובים נוספים. חוסר הוודאות בשני הקווים, שנובע גם בגלל הבנייה הבלתי חוקית וגם בגלל שינוי עמדות, תיקונים ובקשות, תוקעים יותר מ-4,000 מגה וואט של אנרגיות מתחדשות מהדרום והצפון".