סגור
יעקב ינקי קוינט ראש רשות מקרקעי ישראל
ינקי קוינט (צילום: יואב דודקביץ)

אחרי התפטרות רוזנבוים: אמסלם מינה את ינקי קוינט למנהל הזמני של רשות החברות

קוינט, שכבר שימש בעבר כמנהל רשות החברות, ימשיך לכהן במקביל בתפקידו כמנהל רשות מקרקעי ישראל. קוינט ישמש כמחליף עד לבחירת מנהל קבוע. המינוי דורש את אישורו של נציב שירות המדינה

אחרי ההתפטרות של מיכל רוזנבוים, השר הממונה על רשות החברות דוד אמסלם החליט למנות את יעקב (ינקי) קוינט למנהל הזמני של רשות החברות עד לבחירת מנהל קבוע. קוינט ימשיך לכהן במקביל בתפקידו כמנהל רשות מקרקעי ישראל. המינוי דורש את אישורו של נציב שירות המדינה דניאל הרשקוביץ.
קוינט כבר שימש כמנהל רשות החברות הממשלתיות בשנים 2020-2017. בכהונתו הקודמת, גם היא תחת השר אמסלם, הוא לא הביע התנגדות משמעותית לניסיון של אמסלם לבטל את נבחרת הדירקטורים, שהיא מאגר של אלפי מועמדים מתוכם ניתן למנות את הדירקטורים לחברות הממשלתיות. אמסלם מתנגד לנבחרת בטענה שמדובר בקבוצה אליטיסטית, אך על פי בדיקה של רשות החברות משנת 2016 הנבחרת הורידה את הנפוטיזם בחברות הממשלתיות בעשרות אחוזים.
רוזנבוים הגישה את התפטרותה בסוף השבוע האחרון ברקע סכסוך עם השר אמסלם, שאף ניסה לקדם את פיטוריה דרך נציבות שירות המדינה. בנוסף, בדצמבר הוגשו שתי תביעות כנגד רוזנבוים על התעמרות בעובדים. מנגד, רוזנבוים מנעה מאסמלם לקדם שורת מהלכים ומינויים פוליטיים. כך למשל, בנושא הדחת יו"ר הדואר מישאל וקנין, שאת הדחתו קידמו שר התקשורת שלמה קרעי ואמסלם, עמדתה החריפה של רשות החברות כנגד ההדחה הייתה ככל הנראה אחד השיקולים לכך שבג"ץ הוציא צו ביניים לעצירת ההדחה והחזרתו של וקנין לתפקיד.
במכתב ההתפטרות ששלחה לראש הממשלה בנימין נתניהו כתבה רוזנבוים: "למרות התרעותיי וקריאותיי להתערבות שלך כראש הממשלה - נמנעת להתערב. כראש הממשלה חובתך היתה להורות לשר אמסלם לחדול ממעשיו הפסולים. למרות זאת, ביכרת להתעלם, לשתוק ולאפשר הלכה למעשה את התנהלות השר. חמור מזה, בעקבות מכתביי אליך - מנכ"ל משרד ראש הממשלה הציע למנות אותי ל'ג'וב' אטרקטיבי אחר. כמובן שלא יכולתי להסכים להצעה פסולה שכזו ודחיתי אותה לאלתר ועל הסף. כשכך פועל ראש הממשלה, אין להתפלא שלא קם אף גורם אחר שירסן את השר ויפעל להגנת השירות הציבורי".
הסיבה לתזמון הנוכחי של ההתפטרות, כך לפי מכתבה של רוזנבוים, הוא שבתחילת השנה הנוכחית ייכנס לתוקף השלב השני במעבר של רשות החברות הממשלתיות ממשרד האוצר למשרד לשיתוף פעולה אזורי של אמסלם. בעוד שבשלב הראשון קיבל אמסלם אחריות על המינויים, ניהול כוח האדם ותקציבי הרשות נותרו בידי משרד האוצר. מתחילת השנה, גם אלו עברו למשרדו של אמסלם.